Wpis z mikrobloga

Witam wszystkich, czy ktoś z Was tutaj wie jak w praktyce wygląda sprawa wyprowadzki do Gruzji? Chcemy się wyprowadzić z moją kobietą i pracować początkowo będziemy zdalnie, w przyszłości dopiero będziemy myśleć o czymś swoim w tymże kraju. Jak to wygląda finansowo, ile mniej więcej trzeba miesięcznie mieć kasy, chodzi mi głównie o wynajem mieszkania, bo jezeli chodzi o ceny w sklepach, atrakcje, restauracje itp itd to mniej więcej wiem jak to rozplanować finansowo. Chcielibyśmy się osiedlić w Tbilisi, jeżeli ktoś tam mieszka, bądź mieszkał to bardzo proszę aby mi to mniej więcej określił.
Też sprawa służby zdrowia, ubezpieczenia, kosztów za leczenie itp itd są dla mnie bardzo istotne.
No i też ważna sprawa, jakieś legitne strony, na których mogę spokojnie przeglądać oferty wynajmu mieszkań, bez strachu że ta strona to jakis fake lub scam.

#gruzja
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Premier-Gabonu: jeśli stać Cię na życie w Polsce to stać Cię też na życie w Tbilisi. Szacunkowe kwoty wynajmu znajdziesz na airbnb - pewnie nie tak tanio jak normalnie się dogadać na rok, ale da Ci to ogląd jak bardzo tanio jest.
  • Odpowiedz
@ppanicz: obczajałem już airbnb i właśnie nie wiedziałem na ile jest to porównywalne do takiego 'legitnego' wynajmu
w gruzji byłem już byłem i ceny z airbnb i to jak tanio można tam znaleźć nocleg nie jest dla mnie nowością
Jednakże jak byłem w Gruzji to spędzałem kilka nocy tu, kilka tam
Byłem ciekaw jak to cenowo wygląda jak się wynajmie mieszkanie tak regularnie
Ale dzięki za odpowiedź, będe jeszcze obczajał
  • Odpowiedz