Wpis z mikrobloga

@WHlTE: wcześniej nie miałem wątpliwości, że Łukaszenka jest zły i te wszystkie protesty przeciwko niemu są totalnie zrozumiałe; totalnie chłonąłem narrację z TV i internetu

Od kiedy wychodzi na jaw kim są te protestujące środowiska (Pratasiewicz, Shostak etc) to zaczynam mieć pewne wątpliwości co do słuszności tych narracji...
  • Odpowiedz
@WHlTE kurczę, gościu, nie wiem jak Ci to wytłumaczyć.
Rozumiem, że nie pałasz sympatią do tej Bialorusinki. Bez znaczenia w tym momencie z jakiego powodu.

JEDNA kobieta, randomowa aktywistka z Białorusi sprawiła, że 'zmienileś stronę' z protestujących na Łukaszenkę i to tylko dlatego, że miała kontakt z osobami o odmiennych poglądach niż Twoje.
Nie odnosisz wrażenia, że skupiłeś na najmniej istotnej kwestii tego happeningu?

I ja rozumiem, że to, hehe, śmieszny
  • Odpowiedz
@WHlTE obiektywnie robi dobrą robotę. Miało być za granicą głośno o sytuacji na Białorusi? No jest. Fakt, są osoby które widzą w tym całym zajściu jedynie sterczące suty, ale są też takie osoby, które skupią się na sednie, czyli na przykrej sytuacji u somsiadów. Pzdr
  • Odpowiedz
@Zwierzak_: nie jest głośno o Białorusi dzięki niej, w jej temacie to co najwyżej ludzie się dowiedzieli, że jakaś typiara darła mordę w ramach "protestu".

przykrej sytuacji u somsiadów

tak samo przykra była rzekomo 10 lat temu w arabskich krajach gdzie nawracano kolejne państwa na demokrację

@Proktoaresor: oczywiście, że jestem za Łukaszenką, bo nie ma lepszej alternatywy
  • Odpowiedz
@Proktoaresor: każdy człowiek z minimum rozumu, z wyjątkiem ruskich trolli popiera opozycję, problem w tym, że część tej opozycji, ta która najgłośniej drze mordę, kompromituje ich sprawę. Dokładnie tak samo było z Lempart, która ze swoim śmiesznym ruchem skrajnej lewicy uzurpowała sobie prawo do głosu za setki tysięcy Polaków protestujących przeciwko zapatrzeniu prawa aborcyjnego xD
  • Odpowiedz