Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
Czy zabezpieczalibyście się przed podróżą stopem? Mam na myśli jakieś ubezpieczenie itp.
Jeśli tak w co warto zainwestować?
Docelowo Hiszpania, Włochy, Portugalia i Francja.
Wyjeżdżam na ok 4 miesiące i jest to moja pierwsza tak długa wyprawa. Wcześniejsze autostopowe wojaże max 2/3 tygodnie bez żadnego zaplecza, nawet finansowego. Teraz chce zadbać trochę lepiej o podróż stąd moje pytanko. Z góry dzięki!
#autostop #autostopowicze #podroze #europa

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #60b3d7ce34c150000b568ee8
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: karmelkowa
Doceń mój czas włożony w projekt i przekaż darowiznę
  • 7
ŚwieckaKreatura: Niewarto. Naucz sie w tanie loty, od biedy busy jesli chcesz obserwowac zmieniajacy sie krajobraz i hostele (typu lozo w pokoju z 6 lozkami). Przynajmniej nie bedziesz czekal czy jezdzil z jakimis palaczami. Do Hiszpanii dotrzesz w 2 godziny wte i spowrotem. Wsumie to jest norma na zachodzie ze ludzie lataja na weekend do innego miasta, zwiedza miasto np.500k populacji, do sasiednich juz nie pojada, i potem powrot.

Zaakceptował: LeVentLeCri
@AnonimoweMirkoWyznania: Wejdź na fora, grupy FB, strony. Poczytaj. Ludzie dają dużo wskazówek, swoich historii.
Za mało rzeczy napisałeś, żeby cokolwiek doradzić. Ja zrobiłem ponad 10k+ km stopem po europie lata temu.

Docelowo Hiszpania, Włochy, Portugalia i Francja.

Nie wiem, czy to bezpieczne kierunki obecnie. Szczególnie stopem i śpiąc na dziko pewnie?