Wpis z mikrobloga

@Kaneczai: tak trzeba żyć, a nie srebrny passat lub inny generyczny vag - albo jeszcze lepiej minivan bo praktyczny xD

Ile taka przyjemność ze sprowadzeniem?
  • Odpowiedz
a inny woli nieruchomości

@Marone29: zawsze w tematach fajnych fur pojawia się "a ja jeżdżę golfem bo zbieram na wkład własny na dom/mam apartament deweloperski/działkę na wsi" - fajnie, ale nikogo to nie obchodzi. Nikt nie kupuje fajnego auta zamiast domu czy mieszkania

Założę się że OP nie jest bezdomny
  • Odpowiedz
@Marone29: Oczywiście, że tak. Ja zamiast kupić mieszkanie to wynajmuje nowe mieszkanie 65m za które musiałbym w tej lokalizacji wyłożyć z 500k, ale ja nie wiąże przyszłości z tym krajem, także wolałem sobie kupić weekendową zabawkę, bo za niedługo i tak stąd uciekam. Przynajmniej mam taki plan. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Kaneczai: a no chyba ze tak :) nie mniej jednak zabawka fajna :) mialem okazję przez parę tygodni użytkować c4, ale powiem szczerze ze bałem sie bestii szczególnie ze nie byla to moja własność
  • Odpowiedz
@Atreyu: nikt tu nie mowil o golfie itd.
Kazdy ma inna hierarchię. Ja np. W tym wieku wolalem najpierw ogarnąć sobie dom itd. A na samochod powoli przyjdzie czas :) inna kolejnosc poprostu
  • Odpowiedz
@mawojciech: Viper mi się też marzy( ʖ̯) tak samo ten stary jak i nowy.. niestety osiągają już chore ceny( ͡° ʖ̯ ͡°) Corvette C6 to taka namiastka.. mają podobny przód :D
  • Odpowiedz
Kazdy ma inna hierarchię. Ja np. W tym wieku wolalem najpierw ogarnąć sobie dom itd. A na samochod powoli przyjdzie czas :) inna kolejnosc poprostu

@Marone29: auto jest zupełnie inną kategorią inwestycji. Dom budujesz na całe życie, lub przynajmniej zazwyczaj tak jest - a w razie czego nie tracisz na sprzedaży. Dom, czy mieszkanie w mieście to też zupełnie inne pieniądze niż 90k na Vette

Auta ludzie często zmieniają co
  • Odpowiedz
kazdy ma inna hierarchię wartości :) jeden przed 30 chce auto a inny woli nieruchomości

@Marone29: Pamiętaj, że możesz spać w samochodzie ale nie możesz ścigać się domem. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@Kaneczai: Jaki zadowolony młodzieniaszek. Tylko nie rozbij. ʕʔ
  • Odpowiedz
@Elements: spać a wyspać sie to różnica :) wykąpać sie juz sie nie wykapiesz :)

Poprostu obstawiam ze jest roznica wieku, i moje marzenie o samochodzie jako nastolatek zostalo spełnione :) volvo s60
Potem poszedlem w nieruchonosc :)
  • Odpowiedz
@Elements: Spokojnie, przerobiłem już kilka mocnych aut np e46 330cd po chipie, czy Scirocco po modach na ~ 370KM i motocykl( ͡º ͜ʖ͡º) Kupiłem to głównie dla dźwięku V8() no i dla wyglądu( ʖ̯) szczerze nawet jakby to miało połowę tej mocy to by mi starczyło :D
  • Odpowiedz
e46 330cd po chipie, czy Scirocco po modach na ~ 370KM

@Kaneczai: A passat b5 90KM? Jeśli nie, to nic nie wiesz o mocnych autach :D No jest to jedno z takich aut za którym dużo osób się obejrzy, tak jak nie widuje na ulicy aut jak maserati, R34 czy właśnie corvette.
  • Odpowiedz
@Elements: Ojciec kiedyś miał B5 po lifcie 2.0 w LPG( ͡° ͜ʖ ͡°) To był wtedy jedyny polift w okolicy.. a później okazało się, że to była przekładka z Anglika i elektronika szwankowała XD
  • Odpowiedz