Wpis z mikrobloga

Prawdę mówiąc trzeba mieć niezwykle wysokie IQ żeby zrozumieć Jasia Kapelę. Trolling jest niesamowicie subtelny i bez solidnych podstaw ekonomii większość żartów przeleci nad głową typowego widza.
Do tego dochodzi nihilistyczna postawa Kapeli, która została zręcznie wpleciona w jego postać - jego filozofia czerpie garściami choćby z literatury nurtu Narodnaja Wola. Fani krytyki politycznej są w stanie to zrozumieć, mają potencjał intelektualny żeby naprawdę docenić głębię tych żartów, uświadomić sobie, że nie tylko są one prowokacyjne - mówią nam coś głębszego o ŻYCIU.
Dlatego też ludzie którzy nie lubią Jasia Kapeli w gruncie rzeczy SĄ idiotami - nigdy nie doceniliby, dajmy na to, dowcipu powiedzonka Jasia "Moje zarazki są takie słabe, że nie mogę zarazić nawet mojej dziewczyny.", które tak naprawdę jest ukrytym odniesieniem do rosyjskiej epopei Turgieniewa "Ojcowie i Dzieci". Kisnę kiedy pomyślę jak któryś z tych prymitywów zdezorientowany zachodzi w głowę, podczas gdy na ekranach telewizorów emitowany jest genialny lewicowy humor. Doprawdy... Aż żal mi tych głupców.
I tak, MAM tatuaż z Jasiem Kapelą. Nie, nie możecie go zobaczyć, jest tylko dla oczu kobiet i to wyłącznie tych które są w stanie udowodnić że mają w granicach 5 punktów mojego IQ (najlepiej nieco niższe)

#jaskapela #kanalsportowy #hejtpark #heheszki

karmaisabitch - Prawdę mówiąc trzeba mieć niezwykle wysokie IQ żeby zrozumieć Jasia K...

źródło: comment_1622263260Gtlg8EC5EnpUL1W32ZMZMK.jpg

Pobierz
  • 39