Wpis z mikrobloga

Jaś Kapela, który uważa że 4 mln kobiet w Polsce zostało zgwałconych i proponuje dochód gwarantowany dla każdego (1000 zł / osoba) finansowany z opodatkowania najbogatszych stawką 90%:
- zarabia miesięcznie 5000 zł,
- uważa, że w Polsce można przeżyć za 800 zł,
- bo odziedziczył dom 60 metrów i nie płaci kredytów czy najmów,
- dostanie też siano od kolejnego komputera, który sobie kupisz,

A Wam, jak się w życiu układa? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#kanalsportowy #bekazlewactwa #polska
SRzeyamlon - Jaś Kapela, który uważa że 4 mln kobiet w Polsce zostało zgwałconych i p...

źródło: comment_1622164960AnvRV4Ka0ta45Z4dK2EZCv.jpg

Pobierz
  • 119
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@vin42: pokaż jedno znalezisko wykopane przez neuropę wychwalające jasia kapelę. To nie jest żaden idol, wszyscy go mają gdzieś

@Faraluch: ale wyznaje poglądy neuropków i innuch komuchów, i z chęcią wyciąga rączki po cudze.
  • Odpowiedz
jaś kapela jest w takim samym stopniu idolem neuropków, co idolem konserw jest jabłonowski

@rybsonk: różnica jest zasadnicza - jabłonowski to aktor z zaburzeniami a Kapela wierzy w to co robi.
  • Odpowiedz
Jaś Kapela - idol neuropków

@vin42: tej, ale jak lewica się zjednała z pisem to powstały tarcia w "neuropie", tzn. spora część stała się "libkami" q część broniła decyzji ich ukochanych razemkow. I to dla razemkow taki Jasiu Kapela może być idolem, neuropki-libki z czego zauważyłem sukcesywnie jaką po total-lewakach za co szanuję
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
Jaś Kapela - idol neuropków

@vin42: tej, ale jak lewica się zjednała z pisem to powstały tarcia w "neuropie", tzn. spora część stała się "libkami" q część broniła decyzji ich ukochanych razemkow. I to dla razemkow taki Jasiu Kapela może być idolem, neuropki-libki z czego zauważyłem sukcesywnie jaką po total-lewakach za co szanuję

@Ark00: nie wiem, libki nie libki. Wiadomo że jedna szuria.
  • Odpowiedz
@rybsonk: możliwe że ma ale chyba nie chcesz powiedzieć że poglądy lewicowe wynikają z zaburzeń xD. Przecież koleś pracuje w poczytnym wydawnictwie na lewicy ( ͡° ͜ʖ ͡°) a nie jest gościem z którym nie chce mieć wspólnego nawet nikt nawet ze skrajnej prawicy.
  • Odpowiedz
@kcrgs: Za dochodem podstawowym można być tylko wtedy jak się nie rozumie prawa popytu i podaży. Jak myślisz, co się stanie z ceną wszystkiego na rynku (od chleba, po elektronikę i samochody) jeśli każdemu damy 1000 zł.
Ja wiem, że dla Lewicy to chłopski rozum i paróweczkowa szkoła ekonomii ale no do cholery kiedy każdy ma pieniędzy więcej, to ceny rosną w górę czy tego chcecie czy nie. Po czasie
  • Odpowiedz
Na pewno jest nim Jaś Kapela.

Neuropa przecież codziennie tworzy znaleziska z jego poezją, traktuje go jak wyrocznie i składa mu pokłony.

Wielokrotnie również byłem świadkiem, jak najwieksze neuropejskie tuzy wykopowego półświatka, tworzyły wpisy pochwalające Jasia Kapele, a spore grono Neuropków chciało, aby Kapela został kandydatem na prezydenta.

@Neubert: Nie robicie tylko dlatego że musielibyście mu za to zapłacić. Taka jest prawda ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Deence: pouczasz kogoś a sam masz mgliste pojęcie. Dochód gwarantowany był już testowany w kilku krajach - i nie doprowadził do hiperinflacji. Ciekawe czemu skoro Ty jako spec od ekonomii twierdzisz inaczej? Wszak w każdym kraju Europy jest socjal jest wyższy i też nie mają hiperinflacji.
  • Odpowiedz