Wpis z mikrobloga

Trzeba było na Trzaskowskiego głosować to może zamiast 2mld na TVP część poszłaby na leczenie onkologiczne.

tego Czaskoskiego, z którego drużyny ekspertem od opieki zdrowotnej był pan Arłukowicz, znany m.in. z kilkukrotnych cięć wydatków na onkologię za swojej kadencji? ( ͡° ͜ʖ ͡°) Ten sam, który chyba po dziś dzień uważany jest za najgorszego MS w historii? ( ͡° ͜ʖ ͡°) Świetna alternatywa, milordzie.
  • Odpowiedz
@SarahC: przecież to są 2 różne rzeczy. Równie dobrze możesz uciąć wszelkie dotacje do kultury, bo zdrowie ważniejsze. ale jak spróbujesz to się wszystkie darmozjady z teatrów i festiwali na ciebie rzucą i stracisz poparcie w kilka chwil. Te 2 mld poszły na to żeby utrzymać się przy władzy. jak jesteś na górze to masz priorytety.

Plus mówiłem że trzeba było głosować na Trzaska to może by zawetował. Niech się
  • Odpowiedz
@j3sion: Przecież podałam przykład Chin gdzie telewizja była w stanie na siebie zarobić. Wcale nie chodzi o to, żeby ją u--------ć tylko, żeby na niej zarabiać. Proste - logiczne. A my nie dość, że nie zarabiamy na telewizji to jeszcze dokładamy do interesu grube pieniądze. Jesteśmy dwukrotnie stratni w porównaniu do sąsiada. A ty potem przyjdziesz i będziesz gadać, że "to tak jakby kulturę uciąć". ()
  • Odpowiedz
@spere: dobrze jest mieć na uwadze, że w zamian refundują dodatkowy lek na raka jajników ( wycofany dotyczy 80 kobiet - też na jakiś nowotwór)
  • Odpowiedz
@nofink: Powtarzasz po zachodnich lewakach. KK jest związany z jednymi z największych organizacji charytatywnych na świecie.
Powtarzacie sprzeczne z rzeczywistością zaklęcia.
  • Odpowiedz
@Fearaneruial: Generalnie to moje życie jest warte więcej niż życie ogółu Polaków. Mam to oficjalnie na piśmie. Więc jak będzie jedna karetka - a będą mieli mnie albo ciebie zabrać, to wiesz kogo wezmą. Kiedyś trzeba umrzeć ;).
  • Odpowiedz
@spere: ten sam niedzielski i reszta rzadu robi chryje o szczepienia wsrod mlodych, gdy na covida umarlo raptem kilkanascie osob w skali calego kraju w wieku ponizej 30 lat.
Ale kilka razy wiecej, bo 80 mozliwych zgonow na raka to luzik, za malo medialne i firmy farmaceutyczne zarobia mniej niz na szczepioneczkach.
  • Odpowiedz