Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
Mirki, pomożecie? Szukam naprawdę dobrego #lekarz #dermatolog w #warszawa i okolice, który potrafi wyleczyć trądzik lekami do stosowania miejscowego. Od dwóch lat zmagam się (16 lvl here) z silnym trądzikiem (średnio ~10-20 krost na twarzy, co jakiś czas któraś ropieje). Oczywiście przez to nie spotykam się z różowymi, ale też czuje zwyczajnie gorzej i mam tego coraz bardziej dość

Rodzice konsekwentnie nie zgadzają się na doustne leki (np. izotretynoina, antybiotyki) ze względu na to, że ich zdaniem jest to nieproporcjonalnie silne do samej choroby.

#warszawa #zdrowie #kiciochpyta #przegryw

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #60a8fb734fdc3a000b6c2ead
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: karmelkowa
Roczny koszt utrzymania Anonimowych Mirko Wyznań wynosi 235zł. Wesprzyj projekt
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

"Rodzice konsekwentnie nie zgadzają się na doustne leki (np. izotretynoina, antybiotyki) ze względu na to, że ich zdaniem jest to nieproporcjonalnie silne do samej choroby." - ale to rodzice mają leczyć, czy jednak lekarze? Spróbuj przekonać rodziców, a jeśli nie, to w tajemnicy przed nimi idź do lekarza. Inne metody albo dosyć słabo pomagają, albo całe leczenie tygodniami czy miesiącami może się dłużyć.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@AnonimoweMirkoWyznania: ja mam relatywnie mniejszy problem bo dotyczy skóry głowy.. Broniłem się wiele lat przed izotreteina ale chyba już się poddam, bo niestety nic nie pomaga w dłuższej perspektywie. Obawiam się że po prostu może nie było warto czekać i lepiej było mieć to wiele lat za sobą.. 30lvl here
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: Chodzę z innymi problemami, ale polecam Primaderm na Waliców, dr. Kwiatkowska. A co do leków, to Twoi rodzice muszą zrozumieć, że nie ma innych skutecznych leków na trądzik, niż izotek i pomimo, że jest to lek mocny, to trzeba go brać. Nie słuchaj o żadnych "naturalnych" sposobach i dietach, bo nic Ci to nie da, a tylko będziesz się irytował. Na mocny trądzik tylko izotek. I trzeba to zwalczyć
  • Odpowiedz