#anonimowemirkowyznania Mirki, pomożecie? Szukam naprawdę dobrego #lekarz #dermatolog w #warszawa i okolice, który potrafi wyleczyć trądzik lekami do stosowania miejscowego. Od dwóch lat zmagam się (16 lvl here) z silnym trądzikiem (średnio ~10-20 krost na twarzy, co jakiś czas któraś ropieje). Oczywiście przez to nie spotykam się z różowymi, ale też czuje zwyczajnie gorzej i mam tego coraz bardziej dość
Rodzice konsekwentnie nie zgadzają się na doustne leki (np. izotretynoina, antybiotyki) ze względu na to, że ich zdaniem jest to nieproporcjonalnie silne do samej choroby.
"Rodzice konsekwentnie nie zgadzają się na doustne leki (np. izotretynoina, antybiotyki) ze względu na to, że ich zdaniem jest to nieproporcjonalnie silne do samej choroby." - ale to rodzice mają leczyć, czy jednak lekarze? Spróbuj przekonać rodziców, a jeśli nie, to w tajemnicy przed nimi idź do lekarza. Inne metody albo dosyć słabo pomagają, albo całe leczenie tygodniami czy miesiącami może się dłużyć.
@AnonimoweMirkoWyznania: Oklam rodzicow bo sa c-----i i bierz te izotretynoine. Ta choroba ci zniszczy zycie przez kompleksy jak będziesz miał. Musisz to zrobic teraz i sie z tego wyleczyc.
@AnonimoweMirkoWyznania: ja mam relatywnie mniejszy problem bo dotyczy skóry głowy.. Broniłem się wiele lat przed izotreteina ale chyba już się poddam, bo niestety nic nie pomaga w dłuższej perspektywie. Obawiam się że po prostu może nie było warto czekać i lepiej było mieć to wiele lat za sobą.. 30lvl here
@AnonimoweMirkoWyznania: Proponuję jeszcze sprawdzić swoją dietę, wyeliminuj nabiał i zmniejsz ilość spożywanego cukru na dwa tygodnie, zobacz co się stanie.
@AnonimoweMirkoWyznania: Chodzę z innymi problemami, ale polecam Primaderm na Waliców, dr. Kwiatkowska. A co do leków, to Twoi rodzice muszą zrozumieć, że nie ma innych skutecznych leków na trądzik, niż izotek i pomimo, że jest to lek mocny, to trzeba go brać. Nie słuchaj o żadnych "naturalnych" sposobach i dietach, bo nic Ci to nie da, a tylko będziesz się irytował. Na mocny trądzik tylko izotek. I trzeba to zwalczyć
Mirki, pomożecie? Szukam naprawdę dobrego #lekarz #dermatolog w #warszawa i okolice, który potrafi wyleczyć trądzik lekami do stosowania miejscowego. Od dwóch lat zmagam się (16 lvl here) z silnym trądzikiem (średnio ~10-20 krost na twarzy, co jakiś czas któraś ropieje). Oczywiście przez to nie spotykam się z różowymi, ale też czuje zwyczajnie gorzej i mam tego coraz bardziej dość
Rodzice konsekwentnie nie zgadzają się na doustne leki (np. izotretynoina, antybiotyki) ze względu na to, że ich zdaniem jest to nieproporcjonalnie silne do samej choroby.
#warszawa #zdrowie #kiciochpyta #przegryw
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #60a8fb734fdc3a000b6c2ead
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: karmelkowa
Roczny koszt utrzymania Anonimowych Mirko Wyznań wynosi 235zł. Wesprzyj projekt