Aktywne Wpisy
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Alzena +24
Kilka pytań do osób na #neet.
Zakładam że nje wszyscy którzy nie pracują są na rencie (która i tak jest śmiesznie niska), więc z czego wy sie właściwie utrzymujecie? Życie to są naprawdę duże koszta, nie ma opcji przeżyć z jakiegoś zasiłku.
I drugie pytanie - zakładam że ludzie którzy nie pracują dłuższy czas są zarejestrowani w urzędzie pracy (żeby mieć ubezpieczenie). Jak ja byłam w UP to co
Zakładam że nje wszyscy którzy nie pracują są na rencie (która i tak jest śmiesznie niska), więc z czego wy sie właściwie utrzymujecie? Życie to są naprawdę duże koszta, nie ma opcji przeżyć z jakiegoś zasiłku.
I drugie pytanie - zakładam że ludzie którzy nie pracują dłuższy czas są zarejestrowani w urzędzie pracy (żeby mieć ubezpieczenie). Jak ja byłam w UP to co
tl'dr zapisałem się na Pfizera, zostałem zaszczepiony Astrą bez mojej wiedzy.
Na szczepienie zapisałem się na początku maja. Wybrałem Pfizera i tak w sms zostało potwierdzone. Specjalnie wybrałem pfizera i czekałem 3 tyg, a Astre można było na za kilka dni się zapisać. Dziś byłem na szczepieniu. Duży punkt, taki w namiocie. W takiej jakby rejestracji mówię, że mam na tą i na tą godzinę i jeszcze na wszelki wypadek powiedziałem Pfizer. Zostałem pokierowany do stolika gdzie już były szczepiony nabite. Zaszczepili mnie i dostaje kartę. A tam, że Astra Zeneca. Zacząłem robić dym ale na nikim to nie zrobiło wrażenia. Kazali mi za przeproszeniem spieprzać. Typ co mnie zaszczepił mówił jaką mi to różnicę robi. Wręcz ze mnie szydził. W tej rejestracji to samo, jaka to różnica. Dostali Astre i Astrą szczepią cały weekend. Ale żadnej informacji nie ma nigdzie. A jeszcze celowo na początku powiedziałem godzinę, datę i że PFIZER. Zacząłem nagrywać i nikt się nawet tym nie przejął. Powiedzieli, że i tak nic z tym nie zrobię i tylko ja taki problem robię. Był ktoś jeszcze kto się szczepił i też miał pfizera no i poszedł się zaszczepić i tak i tak tą astrą... I podobno tylko ja problem robię. I kazali mi spadać bo ochronę wezwą.
Co mogę z tym zrobić? Przecież to niedopuszczalne.
#szczepienia #koronawirus #covid19 #pfizer #astrazeneca #zdrowie #prawo #prawomedyczne
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #60a8db724fdc3a000b6c2e66
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: karmelkowa
Roczny koszt utrzymania Anonimowych Mirko Wyznań wynosi 235zł. Wesprzyj projekt
Myślę, że jeśli to nie fake, to możesz udać się do kancelarii prawnej i oskarżyć punkt szczepień do błąd w sztuce lekarskiej i narażenie Cię na poważne problemy zdrowotne. Pewnie będzie do wyrwania nie mała kwota ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Pielęgniarka wzięła go za nauczyciela i zaszczepiła go Astrą, on krzyknął, że lekarz i umawiał się na Pfizera, ale za późno.
W moim punkcie takie coś raczej nie mogłoby się wydarzyć bo na dzień dobry był strażnik miejski co rozdawał te ankiety i sprawdzał dane. Jak sprawdził to pieczątka dawał pfizer albo astra na tej ankiecie zgodnie z przypisaniem w kierowaniu
W innych punktach
Póki ludzie będą dawali sobą pomiatać, póty będzie tragicznie w służbie zdrowia. Ci ludzie dostają sporą kasę za szczepienie.
Zaakceptował: LeVentLeCri
Ja tam wczoraj patrzyłem kobiecie na ręce przez cały czas, żeby mieć pewność, że to czym mnie szczepią to jest na pewno Moderna.
W tym chorym kraju absolutnie nikomu nie można ufać.
(⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
Napisz lepiej czy Cię szczepionka sponiewierała trochę po pierwszej dawce jak wielu? Im bardziej poniewiera tym silniejszy masz organizm, więc to dobry