Wpis z mikrobloga

@piotr-zbies: Dość dziwne, bo imo Embiid grał w tym sezonie lepiej od Jokica jeśli już grał, ale ciągle była narracja, że rozegrał za mało spotkań żeby być MVP. Jednak jeśli jest w top 3 to chyba znaczy, że powinien być normalnie brany pod uwagę, ale na 99% przegra bo mimo wszystko rozegrał dużo mniej spotkań? To samo w przypadku Balla. Trochę nie rozumiem tego.
@parooow: te głosowania nie mają żadnych określonych kryteriów, matrycy, przez co wszystkie argumenty się waży. Dlatego one są poddane różnymi "bias", czy niepisanymi regułami. Dlatego na przykład Embiid nie wygrał ROTY z Brogdonem, czy tak jak wcześniej pisałem D-Wade nie wygrał MIP z Bobby Simmonsem. Przy czym nawet jakby Embiid rozegrał tyle meczów co Jokić, myślę że głosowanie na Serba nadal by się broniło.
@LebronAntetokounmpo: Jasne, imo czy Jokić czy Embiid to obaj zasłużyli na MVP, bardziej chodzi mi o rozkład głosów, bo teraz spodziewam się dominacji Jokića, przy podobnej liczbie spotkań pewnie byłoby to na styk z małą przewagą jednego z nich.

To, że nie ma jasnych kryteriów to wiadomo, zależnie od narracji w danym sezonie coś nagle wysuwa się do przodu (TD w przypadku sezonu MVP Westbrooka, regularność i liczba spotkań teraz Jokića,