Jest w końcu film z budowy, którą już chyba spokojnie można ochrzcić "Dom w Picikłakach 3". Budowa ta stała od ponad miesiąca, bo PADAŁ DESZCZ, a następnie profesjonaliści #piwnykrzchu i #majstry wlali beton w wykopy, tak ja je zostawiła koparka, bez szalunków. Mimo zapowiedzi, nie ma z tego vlogów, tylko jakieś szczątkowe timelapsy, nie widać wiązania zbrojeń, nie widać niczego. Inwestorowi współczuję, bo nie dość, że zapłacił za dużo więcej betonu, to musiał sam dygać na budowie, wypompowując wodę. Wiocha to chyba łagodne określenie na tą akcję od #januszebudowlanki. A dla tych, którzy lekkomyślnie chcieliby to skomentować pod filmem, #piwnykrzychu umieścił w materiale czarną tablicę "Zastanów się, zanim skomentujesz" :))) Dziwne, bo we wszystkich innych filmach aż skamle o komentarze ;) #piwnykrzuchu #majstry #lukaszbudowlaniec #budowlancy #januszebudowlanki
@Jopek1974: Dokładnie :) #piwnykrzychu tak to pokazał, żeby nic nie pokazać, a jednak musiał pokazać cokolwiek, bo go widzowie napastowali w mediach społecznościowych ;) Pewnie, że się dopytywali, po tych szumnych zapowiedziach serii :) W tym filmiku jest jest bardzo wiele niewiadomych. Przykład: w jednym miejscu Krzychu mówi, że ława ma 40 cm wysokości, a w drugim, że wykorytowali wykopy o dodatkowe kilkanaście cm. Jak umieścili zbrojenie o
@SpalaczBenzyny: zgadzam sie, wiele fundamentów jest tak robionych przez firmy, dodatkowo wszystko musi tak czy inaczej odebrać kierownik budowy. Ja bym sie doczepil jeszcze do jednej sprawy - jesli wykop zaleje woda to trzeba podebrac troche gruntu zeby nie lac betonu na miekkie bloto. No chyba że tam był przed zalaniem wodą już chudziak położony. Pozdro.
@JanPatus: apropo tych serduszek do komentarzy ktos tam napisal ze "tylko barany robia w deszcz" I krzychu nie myslac cyk serduszko do tego.Wedlug mnie obraza w ten sposob bardzo wielu ludzi tj.policje, pogotowie,drogowcow,listonoszy,budowlancow,itd...
można zakładać, że hajsu na tym nie zrobią, może nawet wizerunkowo stracą, choć dom jako taki będzie zrobiony poprawnie
@SpalaczBenzyny: Przećwiczą budowę jednego a później mogą trzaskać PiSowski nowy ład 70m2 po 2szt w miesiącu a z pewnością znaleźli by więcej klientów niż ten "scyzoryk" stawiający 35m2 (o ile #piwnykrzychu nie wykoleguje majstrów):D Chciałem napisać, że już współczuję inwestorom tej nieruchomości ale jednak tak nie jest. Jeśli ktoś
@SpalaczBenzyny szalunek szalunkiem, sam u siebie zrobiłem fundament bez szalowania ALE Po pierwsze żyjemy w takich czasach gdzie jakaś tam prognoza pogody jest więc idzie ustawić sobie robotę aby nie zalalo nas, robimy zbrojenie na całą budowę szykujemy "elki" itp, zamawiamy koparkę dla przykładu wtorek 7 rano beton na ten sam dzień na 15, koparka 2h(zależy od operatora i długości wykopu) i od 9 do 15 na spokojnie wrzucamy zbrojenie wiążemy
@SpalaczBenzyny: Daruj sobie te zwady z kims co prawo budawlane musi uaktulniac non stop.Morze tutaj ktos cos sugerowal.Morze Twoje zdjecie tez cos sugeruje."Zobacz belke w swoim oku".
@SpalaczBenzyny: Gdybyś kilka postów wcześniej nie wrzucił nas wszystkich na tagu do wora "amatorów, leszczy i internetowych ekspertów" - nigdy byś się nie dowiedział, czym się zajmuję zawodowo i spałbyś spokojnie ;)
@berman: jezeli jutro bedzie padal deszcz to normalnie odpalam patroneit krzycha i wplacam i wplacam ile moge i wszystkich zachecam bo chlop przez te deszcze zaraz nie berdzie mial nawet na kufel chleba.
@Jopek1974: Szlachetna inicjatywa, chyba się przyłączę, wiadomo przecież, że budowlanka jest wyjątkowo niedochodową branżą, a #piwnykrzychu tak słabo przędzie, że ostatnio nagrywał film w pocerowanych skarpetach... Nie może tak być, aby utalentowanego fachowca nie stać było na odzież i kraftową żywność na weekendzie.
pisałem bardziej o jego wielotysięcznej widowni na jutube
@SpalaczBenzyny: Pisałeś do widowni #piwnykrzychu na jutubie, ale wyświetliło się na wykopie? Przekonywujące tłumaczenie ;) Nie, nie jestem żadnym budowlańcem, Mario jest budowlańcem, Łukasz kiedyś był. W tym miejscu stawiam kropkę, temat wyczerpany.
A dla tych, którzy lekkomyślnie chcieliby to skomentować pod filmem, #piwnykrzychu umieścił w materiale czarną tablicę "Zastanów się, zanim skomentujesz" :))) Dziwne, bo we wszystkich innych filmach aż skamle o komentarze ;)
#piwnykrzuchu #majstry #lukaszbudowlaniec #budowlancy #januszebudowlanki
@SpalaczBenzyny: Przećwiczą budowę jednego a później mogą trzaskać PiSowski nowy ład 70m2 po 2szt w miesiącu a z pewnością znaleźli by więcej klientów niż ten "scyzoryk" stawiający 35m2 (o ile #piwnykrzychu nie wykoleguje majstrów):D
Chciałem napisać, że już współczuję inwestorom tej nieruchomości ale jednak tak nie jest. Jeśli ktoś
Po pierwsze żyjemy w takich czasach gdzie jakaś tam prognoza pogody jest więc idzie ustawić sobie robotę aby nie zalalo nas, robimy zbrojenie na całą budowę szykujemy "elki" itp, zamawiamy koparkę dla przykładu wtorek 7 rano beton na ten sam dzień na 15, koparka 2h(zależy od operatora i długości wykopu) i od 9 do 15 na spokojnie wrzucamy zbrojenie wiążemy
Komentarz usunięty przez autora
@SpalaczBenzyny: Pisałeś do widowni #piwnykrzychu na jutubie, ale wyświetliło się na wykopie? Przekonywujące tłumaczenie ;)
Nie, nie jestem żadnym budowlańcem, Mario jest budowlańcem, Łukasz kiedyś był. W tym miejscu stawiam kropkę, temat wyczerpany.
Komentarz usunięty przez autora Wpisu