Wpis z mikrobloga

#eurowizja #pytanie #kiciochpyta
Jak w ogóle jest tak naprawdę wybierany reprezentat na eurowizję? Jest jakiś wstępny konkurs w kraju czy coś?
Bo z wpisów na tagu to ja nabrałem wrażenia, że autentycznie prezes TVP wskazuję palcem i tak ma być xD
Jeżeli choćby mniej więcej tak to wygląda, to ja proponuję na każdym możliwym spotkaniu wyborczym przed następnymi wyborami pytać polityków o to kogo by wysłali na eurowizje xDD
zero_pokory - #eurowizja #pytanie #kiciochpyta 
Jak w ogóle jest tak naprawdę wybier...

źródło: comment_1621561062yg0icyvyPlHaxzM7lmiUvt.jpg

Pobierz
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

TVP ma na pieńku z czołowymi artystami, szczególnie po jesiennych strajkach, więc nic dziwnego, że wolą za kulisami wziąć kogoś zaufanego, kto będzie posłuszny i będąc na miejscu nie pochwali się np. żadną "błyskawicą"
  • Odpowiedz
@ArthasMenethil: Ach, czyli jak im się widzi to robią konkurs, a jak nie widzi to TVP powołuje komisję ekspertów. No super. Teraz się zastanawiam czy nie da się na to trwale wpłynąć projektem ustawy obywatelskiej.
W sumie w tym kraju na nic nie da się wpłynąć projektem ustawy obywatelskiej xD
Ale jak nie teraz to kiedy o to zawalczyć?
  • Odpowiedz
@zero_pokory: niezależnie od trybu wyboru i tak da radę przepchnąć faworyta TVP. W 2020 mieli duże ciśnienie na Szemplińską, w eliminacjach w Szansie w odcinku "hity Eurowizji" inni "losowali" Sobrala po portugalsku lub takie baardzo znane piosenki jak "Congratulations" z 1968 lub "Dschinghis Khan" z 79, w których nijak nie da się wykazać głosem, a Szemplińskiej zupełnym przypadkiem trafiło się "To nie ja byłam Ewą" :)
Rok wcześniej wewnętrznie wybrano
  • Odpowiedz