Aktywne Wpisy
RozowaWkolorachTeczy +148
Na zakupkach spodobała mi się jedna koszula, ale była droga, bo 250zl, a było mi szkoda kasy. Mój chłopak powiedział, że mi kupi za hehe loda. Zgodziłam się, a wieczorem w domu dostał za co zapłacił.
Był zadowolony, bo w sumie lodzik za 250zł to "hehe niedużo" jak stwierdził.
Zdziwiłby się jakby się dowiedział, że byłemu robiłam po prostu z miłości
#zwiazki #niebieskiepaski #rozowepaski #sex
Był zadowolony, bo w sumie lodzik za 250zł to "hehe niedużo" jak stwierdził.
Zdziwiłby się jakby się dowiedział, że byłemu robiłam po prostu z miłości
#zwiazki #niebieskiepaski #rozowepaski #sex
sezet11 +401
#wroclaw Zaginiony przed kilkoma dniami 17 latek z Wrocławia znaleziony martwy #polska #policja #wydarzenia
Mirki mam pytanie. Po skończeniu studiów #budownictwo teraz pracuję (chociaż już pracowałem w trakcie #studbaza ) na etacie w całkiem sporym biurze projektowym (trochę #korposwiat ). Póki co jeszcze home office choć wiem, że to się skończy. Właściwie pracuję z domu od ponad roku. Z tej perspektywy zauważam wiele zalet takiej pracy (niektórzy narzekają, a mi to bardzo odpowiada). I tak się zacząłem zastanawiać czy w przyszłości nie chciałbym właśnie pracować „sam” i pozbyć się etatu. (Tutaj od razu wchodzi #bekazpisu i ich chory #nowylad który ma dojeżdżać JDG, ale pomińmy to na chwilę). Stąd pytanie jak wygląda taki rynek w #warszawa i okolice? Np. mój ojciec dorabiając do etatu robi domki jednorodzinne (nadzory i projektowanie - tutaj znowu #nowylad umożliwiający bez inżyniera domki do 70m2, no ale załóżmy, że w okolicach Warszawy jednak domy buduje się większe) i czasem mu pomagam i wiem z czym to się je, jakie to wady i zalety - tylko on mieszka kilkaset km od Wawy i to jest prowincja, rynek totalnie inny. Wiem również oczywiście, że to wymaga uprawnień, których nie mam (spokojnie pracuję nad tym) plus ewentualna współpraca z branżowcami (elektrycy, instalatorzy) - tutaj znam parę osób, które może byłyby chętne na współpracę.
Moje pytanie czy to umożliwia sensowny zarobek, które może być porównywalny albo konkurencyjny wobec pracy do etatu przeciętnego inżyniera w biurze/budowie? Może niekoniecznie domki jednorodzinne, ale jakieś inne fuszki budowlane? Po prostu zastanawiam się czy iść jakkolwiek w tym kierunku, poczynając jako dorabianie do głównego etatu - póki co mam długą umowę w biurze i mam perspektywy w tej firmie, tylko mówię taka etatowa forma pracy, mniej elastyczna, praca z biura a nie w domu itp. nie podoba mi się - moja prywatna perspektywa. Czy ktoś z Was Mirki coś takiego robi, wie jak to wygląda, jakie są zarobki, realia - podkreślam chodzi mi o rynek warszawski, jak wspominałem mój tata kilkaset km na prowincji to robi i jak tam wygląda rynek i realia to wiem. Z góry dzięki. #kiciochpyta #anonimowemirkowyznania #pracbaza
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #60a23e671e7e7f000be5fd50
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: karmelkowa
Doceń mój czas włożony w projekt i przekaż darowiznę