Był ktoś z was na szkoleniu techniki jazdy „safe driving” 1 i 2 stopnia? Chce #niebieskipasek sprezentować napewno pierwszego stopnia i zastanawiam się nad drugim czy warto? Czy ktoś był i może doradzić? Proszę napiszcie swoje opinie o drugim i pierwszym stopniu. Wrzucam tez ankietę
@jabadabadupka: ja bym wolał pójść na tor, wypożyczyć auto z instruktorem wyścigowej jazdy aniżeli takie szkolenia. Oczywiście takie coś też jest ciekawe, ale więcej frajdy miałbym na torze :P
@PrzThim: To nie ma być frajda na torze tylko nauka opanowania poślizgu
@jabadabadupka: Ja byłem na 2 poziomiach i szczerze jeśli ktoś ogarnia prowadzenie auta to pierwszy stopień będzie bardzo prosty. Zaznaczam, że tylko w przypadku gdy ktoś wie jak działa ABS i bawił się w hamowanie awaryjne. Jeśli twój niebieski jest zielony lub traktuje auto jako narzędzie to zapisz go na 2 stopnie
@jabadabadupka: bierz oba, ja dostałem tez w prezencie i bardzo zadowolony byłem, warto. 1. Stopień powinien być obowiązkowy dla każdego. @rychupeja: Bardzo dobra uwaga. Wielu rajdowców zderza się z rzeczywistością i jak maja trochę oleju to zaczynaja rozumieć co robią źle. Proste rzeczy, płynnie opanowane, są kluczowe a wcale nie proste dla każdego.
#rosja #ukraina Niesamowite jest to, że my polacy pomagamy w upadku wschodniej kultury europejskiej. Przez stulecia nasza kultura była bliska kulturze rosyjskiej. Nagle wszyscy chcą zachodu, który dąży do likwidacji tego co budowaliśmy przez setki lat. Upadek Rosji, nie jest nam na rękę.
#niebieskiepaski #motoryzacja #samochody #safedriving #poznan #skoda #auto
Na jakie szkolenie Ty być się zapisał?
2 stopien
https://www.szkola-auto.pl/szkolenia/77,Szkolenie+Safe+Driving+II+Stopień
1 stopien:
https://www.szkola-auto.pl/szkolenia/76,Szkolenie+Safe+Driving+I+Stopień
@jabadabadupka: Ja byłem na 2 poziomiach i szczerze jeśli ktoś ogarnia prowadzenie auta to pierwszy stopień będzie bardzo prosty. Zaznaczam, że tylko w przypadku gdy ktoś wie jak działa ABS i bawił się w hamowanie awaryjne. Jeśli twój niebieski jest zielony lub traktuje auto jako narzędzie to zapisz go na 2 stopnie
A iść warto. Byłem na SJS w Kielcach i z czystym sumieniem polecam.