Wpis z mikrobloga

Jeszcze przemyślenie nr2 co do tego ładu. Mimo, ze wiem, ze Hołownia ma 'jakiś' program i coś przedstawił, to tak naprawdę nie jestem w stanie powiedzieć co. O PO już nie wspomnę. Co do Lewicy też nie pamiętam. Z Pisem jest tak, ze każdy zna 500+ czy teraz to samo jest z tym z kredytem na mieszkanie, tudzież podwyższeniem podatków klasie średniej. Jest o tym głośno, dyskutuje się, mimo że w mojej bańce negatywnie. Co z opozycją jest nie tak, ze nie potrafią ubrać swoich propozycji w coś głośnego, typu PO = podatek tylko 10% dla każdego specjalisty(wymyślam sobie), albo Hołownia = 9% PKB na służbę zdrowia itd? Ja od czasu do czasu czytam niby te libkowe gównomedia (tak, to są Gównomedia przez duże G ) typu Onet czy Gazeta i za c---a nie wiem po 6 latach rządu pisu, co wlasciwie to KO proponuje oprócz tego, że jest antypis. Widziałem za to w Sobotę na takiej gazecie jebitny nagłówek "WOREK BEZ DNA" i wszystkie wymienione propozycje Pisu. Jak opozycja chce przejąć miękki elektorat PiSu, bo tylko tak wygra wybory? Co z naszym narodem jest nie tak? W zasadzie przyglądamy się, jak montuje się tu drugą Rosję bez jednego wystrzału.
Ja serio coraz częściej myślę, że opozycja po prostu lubi przegrywać albo po prostu wyborcy opozycji nie chcą się "dzielić", za to PiS dzieli między swoich te pieniądze klasy średniej i tak, przy okazji robiąc tu wschodni bantustan gratis.
#polskilad #nowylad #neuropa #4konserwy
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@maly_ludek_lego: @maly_ludek_lego: moze dlatego ze pis dostaje miliony zlotych z budzetu subwencji, ma tvp ktora sieje propagande dzien i noc, media gazetowe. A po czy holownia maja wielkie gowno. Myslisz ze holownia ma tyle kasy zeby chociaz kupic jakas ramowke w rmf? Nie nie ma. A pis sobie da ogloszenie spoleczne i wedlug ustawy musza to pokazac x razy. Tyle i az tyle.
  • Odpowiedz
yslisz ze holownia ma tyle kasy zeby chociaz kupic jakas ramowke w rmf? Nie nie ma. A pis sobie da ogloszenie spoleczne i wedlug ustawy musza to pokazac x razy. Tyle i az tyle.

@wiem_wszystko: Czytuję od czasu do czasu media antyrządowe, czyli takie, którym na rękę powinno być promowanie opozycji. Tymczasem 'promuja' program PiS wielkimi literami, a nie promują programow opozycji.
  • Odpowiedz