@Lethorn: @PrawdziwyTibijczyk: mieszkałem i pracowałem w około 5 różnych landach i jakbym miał wybierać to tylko bawaria, jakbyś teleportował się do lepszego świata gdy jedziesz z Polski a ciapaki są wszędzie tak czy inaczej
@PrawdziwyTibijczyk: jak jesteś Polakiem co nie zna języka i przyjechał na produkcje to albo będziesz mieszkał w melinie firmowej albo mieszkania szukasz przez agencję która Cię srogo za to skasuje, jak jesteś ogarnięty to idzie znaleźć prywatnie pokój/mieszkanie w sensownej cenie
@#!$%@?: Mieszkam 6 lat, szkoła ukończona w Niemczech, także wiem co jest 5. A tu gdzie mieszkam, wynająć moge jedynie od osoby prywatnej. A sorry mi się nie widzi w wiosce na 7k osób płacić za mieszkanie trzy osobowe prawie 800 eur (samego Warmu).
@PrawdziwyTibijczyk: jak to dla Ciebie dużo w Niemczech za mieszkanie 3 pokojowe to nie mamy o czym gadać xD przelicz sobie względem zarobków do mieszkania w pl i to nie wychodzi dużo, a jak tak będziesz sobie wszystko z euro przeliczać na zł to #!$%@?
@#!$%@?: @pwn3r: każdy tak chwali tę Bawarię, przyznaje że to zrozumiałe, co natomiast powiecie o Badenii Wirtembergii? Dla mnie ona też wydaje się spoko opcją
@#!$%@?: @Lethorn: Mieszkam akurat w Mannheim. Jak popatrzyłem ceny/jakość mieszkań pod względem Bawarii to niebo a ziemia. Powiem krótko mieszkania są w #!$%@? drogie a wyglądają jak by je ktoś umeblował z wystawek a remontował w latach 90tych. Chociaż pod względem pracy jest super. BASF, Mercedes, John Deere (moja praca)
@Lethorn: btw w te wakacje mieszkałem w Hamm i też całkiem spoko okolica tylko jakoś dużo więcej cyganów, a pod względem terenu i widoków to porównywanie jak u nas czyli stypa w większości
#niemcy #emigracja #niemiecki #emigrujzwykopem
Który land Niemiec wybralibyście na emigrację?
@eugeniusz_geniusz: nic nie wiesz o Niemczech w takim razie