Wpis z mikrobloga

Trudno byłoby mi przerobić apke np wykopu pod tablet? One są jakoś zabezpieczone? Maciej mnie do sądu nie poda? Na własny użytek. #android #maciej
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@maciejkiner: a np. mogę w celach edukacyjnych sobie ja rozłożyć na czynniki pierwsze apke, spróbować cos pozmieniac i ja ponownie do apk złożyć i używać czy spowoduje to wybuch mikro? ;_;
  • Odpowiedz
@desygnat: zależy jak będziesz ją rozkładał jak dezasemblacja/dekompilacja, reverseneginering i pisanie własnego kodu to jak najbardziej tak i nie ma żadnego problemu nawet z prawami autorskimi, jak masz zamiar po prostu edytować program to już zgodę twórcy trza mieć
  • Odpowiedz
@maciejkiner: to jest tak źle napisana czy co? Dodatkowo miałem zgłosić przez ten Androidowy zgłaszacz, ale nie miałem siły. Co 2 otwarcie znaleziska w "wbudowanej" przeglądarce powoduje zawieszenie się aplikacji. Każde otwarcie Liveleaks powoduje to samo. Nexus 7, Android 4.3.
  • Odpowiedz
@desygnat: jesli pod multiwindow rozumiesz przerzucenie aktywnosci do framgentow i ladowanie jednego/kilku z zaleznosci od ukladu ekranu to kiedys bylo to w planie. Teraz troche sie koncepcja zmienila, zobaczymy co z niej wyjdzie (-:
  • Odpowiedz
@zakopywywacz: a wersja aplikacji jaka?

Ona napisana jest pod 2.1 w czasachy gdy o 3 lub 4 nikt nie myslal za bardzo wiec zeby ja unowoczesnic (actionbar, kilka widokow na tablecie etc) to najszybciej byloby napisac ja od zera.
  • Odpowiedz
  • 1
@maciejkiner: rozumiem pod tym, że mam odpalony wykop na pól ekranu, a na drugie pól mam np. przeglądarkę(nie wiem czy o tym samym mowisz). Działa to tez w postaci okienek jak w windows.
  • Odpowiedz
@desygnat: czyli chcesz zeby tak jak w galaxy s (nie wiem czy i jak inni producenci to wspierają) dalo sie otworzyc dwie niezalezne aplikacje? Bo ja mialem na mysli tzw fragmenty, gdzie w ramach jednej aplikacji w pionowym ukladzie masznliste i klikniecie odpala nowy widok, a w poziomym czy na tablecie liste masz po lewej a jej klikniecie otwierw zawartosc w innej ramce tego samego widoku. Noe wiec czy i
  • Odpowiedz