Wpis z mikrobloga

Mirki moja rodzicielka zamówiła 27 kwietnia jakiś fotel wiszący na stronie https://lula-home.pl, która jej się wyświetliła na facebooku. Wykonała przelew krajowy, dostała dane na maila z nr. konta i niby z nr. zamówienia do wpisania w tytule, później przyszło na maila potwierdzenie zamówienia, zmiana statusu wysyłki dzień później i od tamtej pory cisza. Dzisiaj mi się dopiero przyznała o tym i mówi zadzwoń do nich kiedy wyślą... Oczywiście telefon podany w mailu nie działa, na stronie w kontakcie jest tylko adres email lula.home@interia.pl i jakiś tam niby formularz kontaktowy... Da radę coś w tej sytuacji zrobić czy kasa przepadła? #prawokonsumenckie #prawo #zakupywinternecie #zakupy
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

napiszę im nieprzyjemnego maila

@latko94: szkoda czasu te wszystkie oferty na fb to scam, specjalnie skórują tak poniżej 200zl zeby nikomu się nie chciało tego zgłaszać. Ostatnio znajomy mi coś pierdzielił o jakiś paletach towaru z amazona za 140zl oczywiście z fb....
  • Odpowiedz
. Da radę coś w tej sytuacji zrobić czy kasa przepadła?

@latko94: policja będzie w stanie ustalić właściciela rachunku bankowego - pytanie czy coś to realnie da (gość może być słupem całkowitym i nie mieć pojęcia kogo kryje).
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@latko94: Zgłaszaj na psy oszustwo, ale prawie na bank to jest postawione na słupa. Przede wszystkim zrób mamie szkolenie z podstawowego bezpieczeństwa w sieci. Chociaż najlepszą lekcje właśnie dostała ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz