Aktywne Wpisy
kutasoglu +21
Tak szczerze, to mnie zajebiście wymęczyła ta faza grupowa. Mało ciekawych meczy, gówniane pory, większość meczów o pietruszkę, bo jeszcze 8 drużyn z trzeciego miejsca wchodzi. Ostatnia kolejka zamiast być na żyletki, to niektórzy maja wyjebongo jak Norwedzy. Nie ma nawet walki o miejsce pierwsze w grupie, bo niekoniecznie drabinka ratuje.
Nie wiem. Może tylko ja tak mam, ale dla mnie fazy grupowe to było zawsze takie święto mistrzostw. Dwa zespoły odpadają, dwa
Nie wiem. Może tylko ja tak mam, ale dla mnie fazy grupowe to było zawsze takie święto mistrzostw. Dwa zespoły odpadają, dwa

ukojenie +37
Tysiąc euro miesięcznie obróciło sukces polskiej gospodarki w pył.
#antykapitalizm #kapitalizm #gospodarka #polska #finanse #bekazlibka #januszebiznesu
#antykapitalizm #kapitalizm #gospodarka #polska #finanse #bekazlibka #januszebiznesu
źródło: 1
Pobierz

powiedzcie mi taką rzecz, czy pole nvarchar(100) gdy będzie puste to zajmuje stałą ilość bajtów, czy zajmowane jest tyle, ile znaków jest wpisanych do danego pola?
Jak jest w przypadku char(100)?
Mam tabelę, która ma aktualnie ponad 2mln rekordów i chciałbym dodać takie pole, tabela będzie dalej dość szybko rosła...
wg dokumentacji wychodzi na to że jest to rozmiar znaków + 2 bajty
czyli tak jak napisał @Passer93: pusty zajmie 2 bajty