Wpis z mikrobloga

Siedzę w #pracbaza i zaczynam odlatywać, bo #schizofrenia here, a wczoraj się nachlałem i 3 dzień nie wziąłem leków. (okres półtrwania to dwa tygodnie) W dodatku od piątku do teraz spałem łącznie kilkanaście h, bo ciągle się bawiłem xD w sumie sumie ten weekend to były najlepsze dni od mojego życia od jakichś 2 lat. Nie to, że to co się zaczyna to zaraz psychoza czy urojenia. Ale już tak płynę myślami obok wszystkiego co się dzieję, trochę jakbym jednocześnie spał i nie. W sumie jestem jedynym IT here i teoretycznie mógłbym iść do serwerowni i spróbować się kimnąć, ale mam tak rozbiegany umysł, że bez strzelenia sobie olanzapinki nie zasnę. No i szansa na to, że za 15 minut ktoś zadzwoni z jakimś it problemem bardzo duża.
Pracodawca o chorobie nie wie.
Gdybym się teraz zwolnił do domu to nawet jeżeli nie mam obowiązku mówienia to przecież będą dopytywać i się dziwić jak będę wykręcał od odpowiedzi. Także próbuje dożyć do 16, wracam na chatę, zarzucam neuroleptyk i śpię kilkanaście godzin, a jutro budzę się już w normalnym wydaniu. Kurde pracuje tu od sierpnia i ogarniałem jak na razie, a teraz kogoś poznałem i się wspólnych zabaw zachciało.
Podobno ponad 95% schizofreników nawet nie ma pracy i siedzi na zasiłku, a ja o---------m jakiś szajs, by nie czuć się wyrzutkiem społeczeństwa i jak raz polecę grubiej niż zwykle to za to że chwilę było mi fajniej place zupełnie inną cenę niż inni. No ale najgorsze jest, że w pełni mogłem się spodziewać, że tak to się skończy, ale tak bardzo chciał przeżyć te kilka fajnych chwil będących na wyciągnięcie ręki i nie zawahałem się nawet czy je brać.

K---a byle dożyć do 16
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@zero_pokory: to brzmi troche jak zwyczajny dzien osob niechorych, ktorzy zachlali kilka dni, malo spalii teraz siedza w robocie. Rozbiegane mysli, dekoncentracja, rozklejenie mysli, z jednej strony zalowanie i nie zalowanie ostatnich dni i chec s----------a do domu do lozka ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@BajerOp: no właśnie na to wychodzi xD bo narkotyków nie było. Właśnie próbuje dojść do tego, czy coś źle zrozumiałeś (np. neuroleptyki o których wspomniałem, czyli leki przeciwpsychotyczne wziąłeś za n------k), czy ogółem ktoś nie spał = n------n. A może jeszcze zupełnie inaczej. No ciekawy jestem twojego procesu myślowego
  • Odpowiedz