Wpis z mikrobloga

Dlaczego kierowcy nie patrzą, czy po drugiej stronie skrzyżowania jest miejsce, tylko od razu się #!$%@?ą a potem stoją jak debile na środku skrzyżowania i blokują pozostałym uczestnikom ruchu drogę? Aż tak bardzo nóżka świerzbi?

#polska #kierowcy #polskiedrogi #motoryzacja
  • 28
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@JankesGhost: Boją się, że jak nie ruszą, kiedy "ich kolej", to ktoś im zajmie miejsce przed (co się zresztą nader często zdarza. Jedyny sposób to w końcu zacząć to sensownie egzekwować obecne przepisy. W sumie dziwi mnie, że policja zamiast czaić się tuż przed znakiem "koniec zabudowanego" nie stanie sobie o 16 w paru newralgicznych miejscach. "Normę" mandatową by wyrobili nawet szybciej niż za prędkość.
  • Odpowiedz
@JankesGhost: bo to przecież nie wina tego, co na środku skrzyżowania stanął, tylko tych dwóch aut przed nim, że dalej nie pojechali. No i w ogóle skąd on miał wiedzieć, że się zatrzymają ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Nie_znany: Heheszki heheszkami, ale ogólna obserwacja i przewidywanie zachowania innych uczestników ruchu jest czymś, czego nie uczymy na kursach, a powinniśmy. Iluż to już widziałem speców, którzy wyprzedzając na przejściu tłumaczyli się "nie wiedziałem, że ten obok zwalnia, i w ogóle czemu to moja sprawa!?".
  • Odpowiedz
  • 3
@JankesGhost to i tak jest pikuś najlepsi są jak jest przejazd kolejowy który przechodzi przez ruchliwa drogę gdzie zdarzają się korki, kierowcy stają na przejeździe xD zamiast poczekać przed nim żeby mieć miejsce bezpiecznie przejechać. Tak im się spieszy ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@JankesGhost: często ludzie też nie wytrzymują presji, bo nie wjeżdżając na skrzyżowanie z którego w twojej ocenie nie będziesz mógł zjechać narażasz się na nieprzerwane otrabienie przez mistrzów "need to go fast" kierownicy zza pleców.
  • Odpowiedz
@JankesGhost: Wszędzie tak jest i zależy od sytuacji. Musiałbyś się zatrzymywać przed zielonym światłem i czekać aż reszta zjedzie żeby być w 100% pewny że masz miejsce. A tak nikt nie jeździ ( )
  • Odpowiedz
@JankesGhost: Jeżdżąc po Krakowie non stop jakiś barani łeb na mnie trąbi, że śmiałem się zatrzymać na zielonym świetle i nie wjechać na skrzyżowanie. Opolska, dzień jak co dzień ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@JankesGhost bo są bezkarni. Dlatego też większość łamie przepisy codziennie. Gdyby mandaty były dotkliwsze i łatwiej było by stracić prawko (więcej punktów za przewinienia) to ludzie zaczęli by jeździć jak cywilizowane jednostki. Jakoś za granicą większość jest obsrana i przestrzega przepisów bo wie że jeden mandat to pół wypłaty
  • Odpowiedz