Wpis z mikrobloga

@xWiteQx: To Twoja petycja? Bo ten link wygląda jakby był jakimś prywatnym odnośnikiem do panelu admina. Jak go uruchamiam to na sekundę pojawia się tytuł "Moje konto" a potem wywala na główną.
  • Odpowiedz
@Hellvis: Tak to jest petycja założona przeze mnie. Na początku nie działało mi w ogóle, potem działało, pozniej znow wywalało na stronę główną, a teraz ja jak wchodzę z tego linku co na wykopie dałem to mi działa
Nie wiem, może jakieś ustawienia prywatmosci?
  • Odpowiedz
@xWiteQx: Nie ogarniam za bardzo tego serwisu, na szybko tylko wywnioskowałem co może być nie tak z Twoim linkiem.

A tej petycji niestety nie podpiszę. Ograniczenia i zakazy nie są dobrą drogą i przynoszą najczęściej skutek odwrotny do zamierzonego. Zakazany owoc smakuje najbardziej, a szara strefa kwitnie. Zgadzam się, że polskie społeczeństwo jest rozpite o wiele bardziej niż się o tym głośno mówi, ale nie tędy droga. Trzeba mówić o
  • Odpowiedz
@Hellvis: Zdaję sobie z tego sprawę i totalnie się zgadzam. Właśnie dlatego w tytule nie napisalem delegalizacja, a jedynie ograniczenie. Wiem, że powinno się edukować. Tyle, że edukuje się ludzi. Mówi się w szkiłach, w mediach, w internecie, wszędzie.. A ludzie nadal to robią. Talże moim osobistym zdaniem, idąc drogą edukacji i uświadamiania, nigdy nic się nie zmieni dlatego trzeba iśc o krok dalej
  • Odpowiedz
@xWiteQx: I jak sobie to wyobrażasz? We Wrocławiu na przykład zrobili w obrębie rynku strefę bez alkoholu po 22, z wyjątkiem ogródków piwnych. Doprowadziło to do tego, że sklepy całonocne w obrębie tej strefy zniknęły, a te które znajdują się tuż za jej granicami notują rekordowe zyski. N-------i są zakazane. Czy problem narkomanii zniknął? Kto zyskał na prohibicji w USA, społeczeństwo, czy mafie trudniące się sprzedażą lewego alkoholu? Czy wprowadzenie
  • Odpowiedz
@Marcin35: Sam nie wiem.. Ale ogólnie pomyślałem, że chyba najlepszą formą ograniczenia ogólnie jest duuuże zwiększenie cen. Gdyby np p--o jedno najtańsze kosztowało 10-15 zł, 0,5l 60-70 zł, byłoby prawdopodobnie mniej chętnych
  • Odpowiedz
@kaczkatomaxcomozezciebiebyc: Ale nadal dostęp byłby utrudniony
Nie każdy by robił bo nie każdy by umiał, a ten kto by umiał niekoniecznie by sprzedawał. M-------a np jest nielegalna i czy sporo ludzi z niej korzysta mimo wszystko? Jasne ze tak, ale nadal mniej, niż w przypadku gdyby była legalna
  • Odpowiedz