Wpis z mikrobloga

Cześć Mirasy i Mirabelki z #rzeszow , otwieram jutro razem z różowym lodziarnie. Lody będą robione na miejscu w lokalu z dobrej jakości składników oraz z większą ilością śmietanki(więcej tłuszczu) niż zazwyczaj w innych lodziarniach przez co trochę inne są w odbiorze( nie twierdzę, że lepsze xD). Na razie smaki raczej tradycyjne ale jak trochę wejdziemy w wprawę to będzie więcej czasu na eksperymenty. Będzie promka: do każdego wafelka/kubeczka porcja gratis
Otwarte od 11:00 Lodziarnia Vincent ul. Kopernika 7(obko Barbara Travel, SFD, BurgerStore)

#snooplood #gotujzwykopem #jedzenie #lody #jaslo i #krosno
Pobierz
źródło: comment_1620477502KKiSk3P9QbXOA8ZotEi3Zk.jpg
  • 205
będą wegańskie? Nie mogę mleka :(


@Sayuri90: Nie masz przypadkiem nietolerancji laktozy?
@snnop93: Musi wpaść Gesslerowa czy inny Gordon Ramsley, pokrzyczeć, porzucać kubłami i zrobić dramę, a co najmniej jeden pracownik zrobić się roztrzęsiony i powiedzieć, że nie wytrzyma. Inaczej to się nie uda.
No niestety z lodami jak ktos wyzej wspomnial jest taki problem, ze wiele osob doroslych ma nietolerancje laktozy. Jak dodajesz wiecej smietanki czy czegos tam z mleka to mozesz sie potem spotkac z opiniami nieswiadomych ludzi, ze po tych lodach bolalo ich brzucho lub mieli gazy - wiec badz przygotowany.
A jak kiedys bedziesz robic lody bez cukru to polecam zamiennik cukru w postaci erytrytolu - skomplikowana nazwa, ale to produkt naturalny