Wpis z mikrobloga

Hej wszystkim!
Szukam stażu w dziale logistyki, ale odezw znikomy. Domyślam się, ze to wina cv bo tworzyłem przez kreator na pracuj. Teraz chce zrobić na nowo przejrzyste cv w wordzie i moje pytanie brzmi: Czy CV napisać w języku polskim czy angielskim? Angielski poziom średni, ale cały czas się uczę i planuje niedługo zrobić firsta. Wyższe już mam, teraz robię magistra, jestem świeżo po stażu w dziale logistyki z UE w znanej firmie. Dostałem od kierowniczki bardzo fajne referencje. Czy jest sens załączać je do CV czy raczej gowno to da?
#pracbaza #korpo #cv #korposwiat
  • 6
@Krzysiek-11 CV ma być przede wszystkim schludne, czytelne, poprawne, bez błędów, z dobrą chronologia i istotnymi informacjami.
Czy wizualnie będzie ułożone w jedną kolumnę, dwie czy jak to nie ma dużego znaczenia.
Mało które CV się wyróżnia tak naprawdę, wizualnie. Ale na to stanowisko nie musi natomiast błędy wyłapuje się w mig.
@Krzysiek-11:

czy zrobienie cv na wzór harvard resume template w jakiś sposób mnie wyróżni?

Nie sądzę, a jak nie składasz tylko do dużych międzynarodowych korpo i trafi na jakąś grażynkę to może wręcz uznać że zrobione na #!$%@?. Ja bym stawiał na zwykłe, polskie ( ͡° ͜ʖ ͡°)