Aktywne Wpisy
ProstyHuop +27
#przegryw koledzy pisze chyba ostatni post na tym tagu bo się na nim nie odnajduje. Okazuje się ogułem że każdy tutaj ma jakiś kolegów na jakimś discordzie i se gadają (do tego wychodzi że są grupy huopskie podzielone i są wojny) a do tego wyszło że znają huopy tego scatmana a ja nie znam a do tego jeszcze wszystkiego każdy zaczął pisać że ja gej ja gej a ja nie
Fishwater +117
Zwalilem sobie po 15 dniach przerwy
W "artykule" film do jego reakcji XD
Film: https://www.facebook.com/watch/?v=883116895568056
Art: https://www.donald.pl/artykuly/ZQNLSNSU/reakcja-21-latka-ktory-dowiaduje-sie-ze-idzie-siedziec-na-24-lata-stala-sie-w-usa-viralem-i-przestroga
#usa #bekazpodludzi #heheszki
Wierze ze nie przenosisz swoich przekonan na bliskich i np. #!$%@? piescmi dzieci za niegrzeczne zachowanie (w koncu "kara polega na robieniu krzywdy").
Dalej piszesz cos dalej o chlopskim rozumie, nie odnoszac sie do rzeczywistosci. W Skandynawii ludzie otrzymuja niskie kary, siedza w wygodnych celach i maja mozliwosc edukacji plus resocjalizacji. Poczym wychidza z wiezien i nigdy wiecej do nich nie wracaja. Ida do pracy, gdzie placa podatki i splacaja dlug wobec
@AGS__K: Rozumiem że jakby od mafii dostał 100K $ za zabicie tej kobiety i zrobił by to "nieumyślnie" podczas wyścigu to te 24 lata byłyby uzasadnione wtedy.
Tu bardziej wchodzi mentalność "kurde też prowadzę i czasami przekroczę prędkość, nie chce PRZYPADKIEM skończyć reszty życia w więzieniu. Jak nie #!$%@? 160 km/h po mieście w nielegalnym wyścigu to możecie spać spokojnie.
Jak jesteś w stanie zauważyć przechodnia dopiero z 50 metrów i wiesz, że może on tam być, a jedziesz 150 na godzinę, to jest to zabójstwo z zamiarem ewentualnym, bo droga hamowania wynosi ponad 100 metrów przy tej prędkości.
@skitarii: ktoś poza Tobą
@Atreyu: A co w tym jest logicznego? Debilizm autora pytania, który nie wie co to jest droga hamowania i jak różni się ona w zależności od prędkości?
Równie dobrze można pytać z jaką siłą można kogoś uderzyć, żeby to było naruszenie nietykalności, a nie zabójstwo.
W końcu jak komuś damy liścia i
@Anakee: Sądy używają, gdy wymierzają kary za zabicie kogoś na drodze.
I mają odebraną wolność? A to nie jest robienie krzywdy? No właśnie. Kara polega na robieniu krzywdy - odbieraniu wolności. Resocjalizacja jest przy okazji. Nie odwrotnie.
@skitarii: z żadną jak chodzi o naruszenie nietykalności
Z całkiem mocną jak chodzi o pobicie, gdzie należy kogoś uszkodzić na dłużej niż 7 dni
Twoja kolej ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Komentarz usunięty przez moderatora
@skitarii: mogę prosić jakiś wyrok z takim uzasadnieniem? Wyroki z Polsce są publicznie dostępne.
@TheSilentEnigma: Nie za głupotę, tylko za pychę. Pycha jest o wiele groźniejsza i bardziej społecznie szkodliwa.
@Atreyu: Co to znaczy "całkiem mocną"? I kiedy kończy się pobicie a zaczyna zabójstwo? Jak uderzę kogoś patykiem i umrze, to jest zabójstwo, czy pobicie ze skutkiem śmiertelnym? A jak uderzę siekierą?
Według logiki idiotów twierdzących, że