Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 1208
Chciałbym wam powiedzieć, że mój pies, Bimber, był naprawdę dobrym psem. Po pierwszej operacji przeciągnął się jakby wstał po spaniu i chciał iść do domu. Zawiedli go weterynarze. Miał strasznego pecha. Zrobiłem wszystko by przeżył. Właśnie mija tydzień od jego odejścia. Moje życie nigdy nie będzie takie samo. Robię ten wpis, żeby pozostał po nim ślad.
#pies #zwierzaczki
Pobierz czeko0602 - Chciałbym wam powiedzieć, że mój pies, Bimber, był naprawdę dobrym psem. ...
źródło: comment_1619744684CxRPWdu5zZIMMi81ZJxhk9.jpg
  • 61
zdajesz sobie, że świnia jest bardziej inteligentna niż pies? Jak tam schabowy? Smakował?

@4kroki: A zdajesz sobie sprawę, że różnicą jest, gdy zwierzę przygarnia się do domu i traktuje jak domownika, a świni zwykle nie bierze się do niego i nie tworzy z nią zażyłości?

Może to i błąd, sam bym chciał taką świnię adoptować, wcale jej nie zabijać i nie traktować jak mięsa, ale nie ma warunków.
@czeko0602: łap plusa choć sytuacja zdecydowanie na minus.

Mi czasem potrafi się przyśnić jak swojego w marcu zakopywalem w ogrodzie po wspólnych 13 latach ( ͡° ʖ̯ ͡°) a było to 7 lat temu

Spędziliśmy razem podstawówkę, gimbaze, liceum i studia. W sumie z tym psem zakopałem najlepsze lata swoje życia :(

3maj się Mirku.
@Silwerbalk: Wartość jest zawsze względna, mi zawsze szkoda bardziej jakiegoś zwierzaka niż człowieka bo tej zarazy jest mnóstwo na świecie a zwierzaków coraz mniej, jak zginie cały autokar w wypadku to nic nie zmienia w królestwie ludzi a w królestwie zwierząt już może.
@Cyberprank2137: to zalerzy od priorytetów jakimi się kierujesz. Ps pies to sztuczny twór wychodowany z wilka miliony lat temu przez człowieka poprzez selekcję.... Pies nie poluje ani nie zajmuje jakieś niszy w łańcuchu pokarmowym ani nie jest apex predator..... No chyba że ofiary.... Tak takiej pumy pantery Jaguara wilka czy lwa mi żal bo to serio gatunki na wymarciu przez kłusownictwo i ekspansjonizm ludzi.... Tak psa nie czy kota też.. Bo
@LeslieDancer: wiesz, chyba każdy radzi sobie ze stratą na swój sposób. Czy tobie coś ubyło od tego, że ktoś napisał o śmierci przyjaciela?

@czeko0602 trzymaj się chłopie, moja kicia teraz też chora, a już tyle lat ma, że się trzęsę, że nie wyjdzie z tego... (,)
via Wykop Mobilny (Android)
  • 9
@Masz_Kwita: @rudelusterko: @qwerttyzz: @Kwazariusz:
Nie chciałem już ciągnąć tematu, ale odpowiem. Bimber był co 3-4 miesiące u weta na przeglądach, a gdy coś się działo zawsze reagowałem. Idąc dalej Bimber miał podejrzenie ciała stałego w brzuchu. Wybrałem najlepsze gabinety, żeby robili swoje. Pierwszy gabinet odrzucił ciało obce na rzecz podklinicznego zapalenia trzustki. Leczyli go prawie tydzień. Spędzałem z nim po kilka godzin w gabinecie, żeby mógł w spokoju
Pobierz czeko0602 - @Masz_Kwita: @rudelusterko: @qwerttyzz: @Kwazariusz: 
Nie chciałem już ci...
źródło: comment_1619816591024WDKzDKw4viWVVY1GDnQ.jpg
@czeko0602: to straszne, naprawdę. Najważniejsze, że zrobiłeś wszystko, co mogłeś, żeby mu pomóc.
Trzymaj się, bo domyślam się, jak bardzo boli taka strata.