Wpis z mikrobloga

No no, Pani @BarkaMleczna
Zaimponowała mnie Pani tymi plackami!

Twarogowe placki

250g tłustego twarogu
2 jajka M
15g startego masła
2 łyżki mąki kokosowej
1 łyżka babki jajowatej
Erytrol

15g masła do smażenia

100g malin
1/4 łyżeczki gumy guar
Erytrol

Wszystkie składniki na placki wymieszać widelcem do osiągnięcia jednolitej konsystencji.
Wilgotnymi dłońmi formować okrągłe placki.
Smażyć na niewielkim ogniu, na rozgrzanym maśle, na złoty kolor.

Maliny zagotować, dosłodzić erytrolem. Do gorących dodać gumę guar i całość zblenować.

Serwować placki polane sosem malinowym, opcjonalnie posypać erytrolem w pudrze

MAKRO CAŁOŚĆ: 901kcal 54B 66T 16W
PORCJA: 450kcal 27B 33T 8W

Zapraszam również na instagrama ziemniakizostaw
I bloga ziemniakizostaw
Miłego dnia ()

#keto #gotujzwykopem #ziemniakizostaw
Pobierz
źródło: comment_1619670688uwLampcyXikUIMSLiSnJLW.jpg
  • 15
@chixi: Całe życie jadłam twarogowe placki u mamy tylko w wersji wytrawnej, sama nie robię bo mi tak nie wychodzą, musze załatwić od niej przepis.
Często dodajesz do placków babkę? Raz to zrobiłam niedawno temu i nigdy więcej, babka wchłonęła całą wilgoć i pozostawiła dziwny smak. Wypić babkę mogę, dodawać do jedzenie nie da rady, ale np. siemie już spoko.
@MilowyLas a roślinka taka, tu w zasadzie chodzi o samą łuskę, która mocno chłonie wodę

@arinkao pierwszy raz w życiu, może będę kombinować bez ale w tych mi nie przeszkadza, dużo bardziej czuć mąkę kokosową.
Ale twarogowymi plackami na wytrawnie to mnie zainteresowałaś, powiesz coś więcej?
Robiłem z pięć podejść do różnych twarogowych placków w ciągu życia. Wszystkie się rozpadały na patelni. Jak wy to robicie (°°