Wpis z mikrobloga

Niedawno przejrzałam sobie swoją starą aktywność na wykopie, taką sprzed 3-4 i więcej lat. A tam komentarze dotyczące nauki, kosmosu, muzyki wszelakiej, merytorycznie, odpowiedzi wnoszące coś do dyskusji, w ogóle jakiekolwiek dyskusje.
A teraz gównowpisy, uciekanie od dyskusji, nie mam żadnego tematu na który mogłabym się wypowiedzieć. xd Podczas tych kilku lat przebywania na wykopie cofnęłam się w rozwoju albo nie wiem co się wydarzyło.

#przemyslenia
  • 24
@Napromieniowany__: Kurczę, może to to, czasami hormony mi wariują. :D
@Kocurovsky: Tylko że ja teraz nawet jak mam ochotę podyskutować, to nie mam już na jaki temat. Przeglądam gorące, obserwowane tagi i.. nie mam nic do powiedzenia. xd
@smierdakow: Wtedy byłam w związku, a teraz nie. :-D
@Mathieu_gbw: To też prawda, mało jest rzeczy, na które można odpowiedzieć coś poza iks de. Albo nie mam wiedzy w temacie,
@MostlyRenegade: nie wiem czy to takie proste. No i nadal jest tu dużo osób, które mają o czym dyskutować :D
@KubaGold22: Haha :D To pytanie mi trochę uświadomiło jeden z problemów jaki mam teraz i czemu w tych dyskusjach już nie uczestniczę. Kiedyś wypowiadałam się mając nawet szczątkową wiedzę, a teraz czuję, że nie mam dostatecznej wiedzy, by na większość tematów się wypowiadać. Boję się, że mam za małą albo
@iEarth: Wykop.pl miejsce spotkań ekspertów ( ͡° ͜ʖ ͡°).
A tak serio to ja nie mam problemu wdawać sie w dyskusje gdy nie mam pełnej wiedzy. Nawet jak nagle jakiś ekspert zmiesza mnie z błotem to przynajmniej sie czegos nauczę.
@KubaGold22: To dobre podejście i teoretycznie też takie mam, a na pewno miałam kiedyś. Teraz jest więcej obaw i to wygrywa. Ale dziękuję, że mi zadałeś to pytanie i mogłam troszkę wyjść ze strefy komfortu. :D Jeszcze tylko znaleźć ludzi, którym chce się rozmawiać z kimś, kto nie ma wiedzy w danym temacie ale chętnie ją przyjmie. :p
@KubaGold22: Akurat temat dylatacji czasu jest dla mnie bardzo ciekawy (i na jego temat się nawet te ~5 lat temu wypowiadałam xD), ale teraz też mam stracha, bo po drodze dobrze znać inne pojęcia, których albo nie znam albo nie pamiętam. :D Po to aby bardziej ogarniać zaczęłam powtarzać fizykę z licbazy ale nadal nie czuję się pewnie. ()
Życzę Ci takiej dziołszki, z którą sobie będziesz