Wpis z mikrobloga

@Domciu: to moze naprawcie rozjazdy, by motorniczowie nie musieli jechac 5kmh przez skrzyzowanie, wiec mogliby zdarzyc przejechac? A nie czekaj, to za duzo kosztuje, lepiej wydluzmy cykl swiatel by zakorkowac miasto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Domciu: Dodajmy jeszcze, że często motorniczy wjeżdża za sygnalizator już na czerwonym, bo stał drugi w kolejce, a że się rozpędził to "tak jakoś wyszło"
  • Odpowiedz
to moze naprawcie rozjazdy, by motorniczowie nie musieli jechac 5kmh przez skrzyzowanie

@stormkiss: nie ma rozjazdów po których dasz radę przejechać szybciej niż 10-15 km/h.
  • Odpowiedz
@znmd: xD

W zeszłym miesiącu jakis mirek wrzucał nagrywki z czech jak Skoda zasuwała jakieś 25 km/h przez skrzyżowanie na rozjeździe. Potem jakiś filmik z Niemiec pokazujący 20 km/h.

Także nie mów, że sie nie da :)
  • Odpowiedz
@Darth_Gohan mieszkałem w Poznaniu i tam chyba motorniczy nie wiedzieli o tym, że się nie da bo znacznie szybciej przez skrzyżowania przejeżdżali, generalnie tramwaje tam dużo szybciej jeździły
  • Odpowiedz
@Darth_Gohan: da się też wracać bawarą n-------m 150 km/h po wiejskiej szosie z dyskoteki w remizie w Bździochach do P----------c Dolnych. Większości się nawet udaje. Ale do czasu. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@znmd: xD

Człowieku, ale co ja mam się douczać? Skoro w Czechach potrafią zrobić tak, że tramwaj jedzie 15-20 km/h przez skrzyżowanie/zwrotnice/rozjazd to czemu nie może tka być u nas?

Inną stal mają? Technologię? Może mikroklimat jest nieodpowiedni?

Uwielbiam takie coś. Doucz się dopiero się wypowiadaj. Ciul, że co mi da ta wiedza jak mirki pokazały, że w czechach i u niemców się da. To co ja mam wiedzieć więcej?
  • Odpowiedz