Cześć, nigdy w łapie gitary nie miałem, a kupiłem elektryczną i teraz szok bo to nie takie proste jak wyglądało xD
Szukam kursów, znalazłem typa na yt kwadrans dla gitary, ma jakiś kurs za 100 zł, ktoś brał warto? Minus na przykładach miał chyba akustyka(?) nie wiem czy to nie będzie różnica między tym a elektrykiem.
Chciałbym może za pół roku jakieś covery se pograć, chyba że znacie coś lepszego polskojęzycznego, zastanawiam się jeszcze nad nauczycielem. #gitara #gitaraelektryczna #pytanie
@pandafix: ja próbowałem sam, przez dwa tygodnie praktycznie nic, teraz wziąłem nauczyciela i jestem po dwóch lekcjach i już łapie granie+śpiew i zmiana akordów na gryfie dosyć bezproblemowo narazie wchodzi :-) wiadomo, nie są to jakieś super trudne tj (E, e7, A, a7, D, C, G, F) zobaczymy jakie postępy będą po następnej lekcji. Gram w domu około 40 minut dziennie. Progres między grą z nauczycielem, a samemu jest mocno
@pandafix: mówił że za 3 msc, będę mógł wziąć gitarę i na ognisku grać :> jak widziałem filmiki jego uczniów po rok-półtorej to ahhhh, to mnie motywuje najbardziej. Jak będę umiał grać w w połowie chociaż tak jak oni to będzie sukces :>
w połowie to pewnie max, oni są w wieku 10-15 lat, młodsi szybciej łapią i mają więcej czasu :> aczkolwiek mnie też pochwalił że szybko akordy łapie
@euklides: No też młodzi szybciej łapią, a ja na stare lata chcę grać xD ale to fajnie, też mi ten wpis sporo dał, takiego kopa, że jednak gdzieś tam jednak jest cel, zobaczymy po pierwszych lekcjach ;D
@euklides: @pandafix: zacząłem dokładnie tak samo jak Ty. Wybrałem zestaw dla początkujących i zainstalowałem apkę Yousician na lapku, dokupiłem kabel USB jack. Polecam apkę chociażby to treningu. Zacząłem jakiś tydzień temu
@pandafix: akustyk ma glownie tyle wspolnego z elektrykiem co teoria muzyki w ogole. Niektore akordy trzymasz tak samo ale koniec koncow elektryk wymaga wiekszej kontroli nad dzwiekiem. Na poczatkowym etapie jednak nauczyciel jest imo spoko opcja bo daje solidne podstawy do ktorych ja np musialem jako samouk dochodzic samemu.
Dostałem chatę w Niemcach w spadku, rzeczoznawca wycenił na 350k euro Myślę żeby sprzedać i otworzyć jakąś franczyzę w Polsce W co byście weszli? Żabki, dino?
Szukam kursów, znalazłem typa na yt kwadrans dla gitary, ma jakiś kurs za 100 zł, ktoś brał warto? Minus na przykładach miał chyba akustyka(?) nie wiem czy to nie będzie różnica między tym a elektrykiem.
Chciałbym może za pół roku jakieś covery se pograć, chyba że znacie coś lepszego polskojęzycznego, zastanawiam się jeszcze nad nauczycielem.
#gitara #gitaraelektryczna #pytanie
Komentarz usunięty przez autora
Dzięki!
w połowie to pewnie max, oni są w wieku 10-15 lat, młodsi szybciej łapią i mają więcej czasu :> aczkolwiek mnie też pochwalił że szybko akordy łapie
Komentarz usunięty przez autora