Aktywne Wpisy
Tommy__ +41
damienbudzik +4
Czytacie książki w formie fizycznej czy na czytniku?
Zastanawiam się czy nie kupić sobie jakiegoś kindla, bo czasem są fajne promocje na ebooki. Tylko nie wiem czy łatwo by mi było przeskoczyć na czytnik, bo zawsze czytałem książki w formie fizycznej.
#ksiazki #pytanie #kindle #czytajzwykopem #pytaniedoeksperta
Zastanawiam się czy nie kupić sobie jakiegoś kindla, bo czasem są fajne promocje na ebooki. Tylko nie wiem czy łatwo by mi było przeskoczyć na czytnik, bo zawsze czytałem książki w formie fizycznej.
#ksiazki #pytanie #kindle #czytajzwykopem #pytaniedoeksperta
mnie bawi.
Komentarz usunięty przez autora
Jak widać po ankiecie redditowej ocena to raczej 2,93/5, w wątku na malu dotyczącym 139 ocena nawet niższa bo 2,71/5. no ale to o niczym nie
Tutaj łapcie kompendium rzeczowej analizy jakości napisanej historii https://www.youtube.com/watch?v=SlOd8RXeOo4&t=4073s
@Tysiak1000: Sorry, ale nie czytałeś ze zrozumieniem ch 139. Eren nie mógł nawet tego zrobić samowolnie, bo ostateczny plot twist okazał się być prostackim wybiegiem znanym jako "deus ex machina" - przeznaczenie, wola bogów, tu "bogini" i nieznane inne faktory determinizmu. Jedyne co mógł robić, jeśli chciał ratować ojczyznę (a chciał), to
To nie jest "ostateczny plotwist", moc widzenia przyszłości Attack Titana, została ujawniona w rozdziale 121, a była zapowiadana od 89, a poszlaki były już w 1. Nie może być to w takimi razie zarzut do finału, a do całej historii. Moc ta nie jest prawie w ogóle wyjaśniona jak działa i czy ma jakieś ograniczenia. Autor korzystając z niej, moim zdaniem zapędził się w róg, tworząc protagonistę, który nie musi mieć powodów swoich czynów, ani nie musi oceniać skutków swoich działań, która nie ma wolnej woli (o ironio). Pojawia się też pytanie, z skąd pojawił się plan Erena, bo nie musiał go wymyślić, bo wystarczyło "iść naprzód" i robić wszystko co zgadzało się z
Polemizowałbym. Eren zabił te około 80% ludzkości poprzez miażdżenie tytanami z murów. Więc spora część obszarów(załóżmy że nawet mniej niż te 80% ) jest zdewastowana i zrównana z ziemią. Wiele surowców różnego pochodzenia(wliczając w to także
Twoje słowa ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Chodziło mi o ten argument: https://www.wykop.pl/wpis/56753243/brawo-eren-teraz-to-d-------s-snk-shingekinokyojin/