Aktywne Wpisy
mistejk +264
OCIEBATON +134
Kolejny raz to powtórzę
Mi życie #!$%@?ł dług rzędu 40 tysięcy złotych
A codziennie okazuje się, że takimi pieniędzmi to się pisowcy podcierali....
Niepojęte jest to dla mnie
Powinni takich wieszać publicznie aby już nigdy nikt nie pomyślał o zakładaniu zorganizowanej grupy przestępczej
#sejm #polityka #zalesie
Mi życie #!$%@?ł dług rzędu 40 tysięcy złotych
A codziennie okazuje się, że takimi pieniędzmi to się pisowcy podcierali....
Niepojęte jest to dla mnie
Powinni takich wieszać publicznie aby już nigdy nikt nie pomyślał o zakładaniu zorganizowanej grupy przestępczej
#sejm #polityka #zalesie
Uczelnia przygotowuje się na hybrydowy model nowoczesnego nauczania. W modelu tym duża część zajęć teoretycznych ma być realizowana w formie zdalnej lub e-learningowej. Stacjonarne mają pozostać zajęcia praktyczne. W ogłoszonej strategii rozwoju Uniwersytetu na lata 2021-2030 ogłoszono, że planuje się wdrożenie wielu dodatkowych udogodnień mających na celu zwiększenie możliwości kształcenia na odległość. Ma to obejmować nie tylko większą ilość szkoleń kadr, ale również przystosowanie infrastruktury do takiej możliwości. Uniwersytet ten jako pierwszy w kraju zapowiada również wdrożenie systemu "wirtualnego pacjenta", czyli platformy szkoleniowej dla swojej studentów, gdzie mogliby oni dawać swoje wirtualne diagnozy na modelach szkoleniowych.
#lekarski #lekarz #studbaza #ciekawostki #polska #poznan #studia #medycyna
A Wy co o tym myślicie?
Komentarz usunięty przez autora
Na seminarkach raczej nie bada się pacjenta. A poranne wprowadzenia w postaci seminarek o których mówisz powinny zostać w tradycyjnej formie.
System wirtualnego pacjenta ma działać na zasadzie platformy szkoleniowej, a nie zastępować kontakt z prawdziwym pacjentem.
Imo na takich kierunkach jak medycyna, gdzie spora czesc pracy polega na wytrzymywaniu presji ze strony pacjenta/rodziny pacjenta/kolegów lekarzy nie rozwijanie pewnych umiejetnosci spolecznych wśród przyszłych absolwentów to duży błąd. Chyba, że chcą szkolić patomorfologów i radiologów. E-learning i mozliwosc doksztalcania sie za to powinna byc mozliwa jak najbardziej.