Wpis z mikrobloga

Pamiętacie #warszawabezbarierek ?

Jeśli nie - https://www.wykop.pl/wpis/56835373/podsumowanie-akcji-warszawa-bez-barierek-ostatnio-/

Na samym początku chciałbym wam podziękować za tak wielką ilość plusów a także za te genialne reakcje. Naprawdę dają kopa, żeby tematu nie odpuścić. Wielkie dzięki!

Dziś tylko krótki update.

Wczoraj spod Sejmu w stronę biura RPO ruszył protest. Przechodził obok TVP. W efekcie policjanci użyli naszych barierek, żeby zabezpieczyć Ministerstwo Propagandy. No ok, w sumie po to tam są.

Jak myślicie? Czy zostało to posprzątane tak, żeby nikomu nie sprawiać problemów? Nic bardziej mylnego. Zarówno przejście przez Plac magicznie się zmniejszyło (wg moich wyliczeń osoba na wózku nie przejdzie) a na skrzyżowaniu Jasna/Moniuszki... bariery poleciały na drogę rowerową. Tak, nie przewidziało wam się.

W komenatarzu dwie dodatkowe fotki (jedna z wczoraj).

#policja #warszawa #bekazpisu #barierki
pawelczixd - Pamiętacie #warszawabezbarierek ?

Jeśli nie - https://www.wykop.pl/wp...

źródło: comment_1618603687y0u5W9qbF6ha4hnaTPfbSa.jpg

Pobierz
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@pawelczixd z takich ciekawostek, widziałeś te barierki pod TK na Szucha? Jak ostatnim razem tam przechodziłam (kilka tygodni temu) to ledwo szło tam przejść, już nie mówiąc o tym żeby przejechać chodnikiem na wózku lub z wózkiem dla dzieci.
  • Odpowiedz
@DoloremIpsum: tak, tam też protestowałem :) byłem świadkiem, jak strasze małżenstwo przyciskało się do barierek, żeby uniknąć rozjechania przez rowerzystów. Barierki są do samej krawędzi chodnika.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@pawelczixd: żeby nie było, ja też mam tych barierek po dziurki w nosie, ale akurat w tym miejscu ta ścieżka rowerowa to pic na wodę. Jej długość to dokładnie tyle ile widać na zdjęciu, reszta jej jest na drugim końcu ulicy i jest nie dużo dłuższa od tego liliputa.
  • Odpowiedz
@diterr: poczekaj, wróć. Po pierwsze to DROGA dla rowerów, ścieżki to są w lesie, każdy pedalarz Ci to powie ( ͡° ͜ʖ ͡°) Po drugie to nawet nie jest ona! To jest wyspa do kontra ruchu rowerowego, czyli miejsca gdzie możesz jechać rowerem pod prąd. Przez taką "wyspę" możesz się bezpiecznie do tego ruchu włączyć. Chociaż w Polsce to raczej funkcjonuje jako dodatkowe miejsce parkingowe, takie
  • Odpowiedz