Wpis z mikrobloga

Pracowałem jakiś czas w przetwórni kebabów, takiej rasowej tureckiej z turasami w Berlinie, gdzie nie ma kontroli sanepidu i wszyscy zatrudniani są na czarno, a jak przyjeżdżały jakieś kontrole, to gasili światła i udawali że nikogo nie ma Mięso stamtąd było wożone busami do polski, były to pierwsze prace jeszcze jak 18 lat miałem. Ale ok, opowiem Wam, jak były produkowane te przysmaki.

Zaczyna się od wielkich mrożonych kostek z mięsem... tzn. "mięsem", bo 50% tego, to tłuszcz a reszta to mielone odpady z zakładów masarskich typu skóry, kopyta, mózgi, ryje, chooye psie i co tam jeszcze, baraniny tam może jest 20% . Kostki te wrzuca się do maszyny, mieli, a potem turasy brudnymi łapskami lepią z tego kulki którymi się dla zabawy rzucają po hali, grają nimi w koszykówkę (maszyna jest "koszem") jak spadnie na ziemie to nic - się pozbiera i z powrotem na stół trafia. Mięso z kurczaka owszem jest... jakieś 10% a reszta 50% skóry czyli jedno wielkie goowno. Co do tego mięsa z kurczaka to jest ono tak stare i ***iace, że aż z koloru zielono-niebieskie. Dodatkowo wszystkie te odpady miesza się z ogromną ilością bułki tartej i wypełniacza żeby zwiększyć objętość oraz tonami przypraw typu glutaminian sodu żeby zamaskować odór.

Podsumowując mięsa w tym jest jakieś 30-40% a reszta to skóry, ścięgna, bułka, przyprawy i inne wypełniacze. Ogólnie teraz jak widzę kebab to mi się kojarzy z goownem psim nabitym na rożen i opiekanym ale z dużą ilością przypraw, żeby nie było czuć że to goowno.

Nie będę opowiadał co tam jeszcze jest żeby komuś nie psuć smaka, ale jak ktoś natrafi na folie w kebabie najczęściej niebieską to żeby się nie dziwił ( ͡° ͜ʖ ͡°)
ale coś trzeba jeść... ja właśnie zjadłem mielone takie ze sklepu a to ponoć z oczów i penisów bydlęcych jest, ale dobre było.

#kebab #pasta #dieta #jedzenie
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Saprofit: Ja sie boje kebabów i nie jem, robie sam taką bieda tortille domową, sos na jogurcie greckim, kurczak w gyrosie, mieszanka sałat, jakaś cebula czy ogórek i wiem co jem
  • Odpowiedz