Czym mogę otworzyć plik wallet.dat? Miałem na nich trochę dogecoinow kupionych lata temu. Mam plik, ale nie wiem czym go otworzyć. #dogecoin #kryptowaluty
Macie jakiś sposób by przetransportować androidowego Dogecoin walleta na jakiś inny? bo ten już dawno zdechł a plik z mobilnego nie pasuje na core a klucz prywatny xpug trzeba jakoś przekonwertować.
@Emdowu: plik wallet.dat musisz podmienić z tym który znajduje się w folderze programu dogecoin core tylko zrób sobie pierw back up walleta na wszelki wypadek
@janman ile może trwać to synchronizowanie? Póki co pokazuje mi 7 lat o.O Pok ico widzę, że miałem tego 50 000 tys, ale sprzedałem 44.. Powinno zostać 6000
Nie synchronizuj wyciagnij klucz prywatny - https://www.youtube.com/watch?v=PKhc8N4x7KY tutaj masz jak i później wrzucisz go do portfela online np dogechain.info i masz dostęp do dogow od razu ;) no to i tak niezła sumka
@janman na dogechain.info jak klikam existing wallet log in wpisuje mój klucz Prywatny i hasl odo poetfela to mi wyskakuje "faiked to check whether you have 2FA enabled"
Musisz założyć pierw konto na tej stronie i dopiero na samej stronie jest do wpisania klucz prywatny, hasło do portfela nie będzie już potrzebne @Emdowu:
@janman dzięki udało się zalogować. Możliwe, że ta stronka pokazuje inaczej niż program dogecoin core? W programie wg transakcji powinno mi zostać 6000 coinow. A na stronę dogechain.info nie mam wszystkich wymienionych transakcji i pokazuje, że mam tylko 52 coiny :(
Prawdopodobnie niezsynchronizowany portfel był i nie pokazywał aktualnego stanu portfela masz tam podany swój adres i według tego możesz prześledzić wszystkie transakcje i przeanalizowac na internecie @Emdowu
@janman oraz też @Emdowu i @Krs90: A macie jakiś pomysł, żeby nie zostać wyrolowanym tak jak redditor w temacie poniżej? Stracił wszyskie dogcoiny podczas przenoszenia...
@javelin: @janman: @Emdowu: Ściągnąłem z oficjalnej strony to dogecoin core, wrzuciłem stary plik wallet.data, pokazało mi kilka transakcji z 2014 roku i zaczęła się synchronizacja. Powinienem poczekać aż się skończy czy jak? Nie zależy mi na wypłacie tego teraz, po prostu chciałbym wiedzieć ile tam tego mam dokładnie.
@Krs90: same here ziomeczku. Odpaliłem starego kompa, pokazuje mi że coś tam miałem. Na nowym kompie ściągnąłem dogecore, przekopiowalem wallet.dat, pokazuje mi balans zero. W sumie to kompletnie się na tym nie znam, i nie wiem, co mogę zrobić. Na razie czekam na sync, ale na razie jest Headers na 3% i Progress na 0% xDD Jestem ciekaw co zrobić, może ten stary komp trzeba do sieci podłączyć?
@janman: ok, a teraz wyobraźmy sobie taką sytuację:
1. Robię kopię wallet.dat nr 1 z coinami 2. Kupuję dodatkowe coiny (używam starego walleta) 3. Robię kopię wallet.dat nr 2 - już także z nowymi coinami 4. Odzyskuję w Twój sposób coiny przy użyciu walleta
#dogecoin #kryptowaluty
Wyskakuje gdy klikam open uri i wybieram plik wallet.dat
Zainstalowalem dogecoin core wallet
@Emdowu:
https://www.reddit.com/r/dogecoin/comments/7lxrv9/old_dogecoin_wallet_out_of_sync/
@javelin: @janman: @Emdowu: Ściągnąłem z oficjalnej strony to dogecoin core, wrzuciłem stary plik wallet.data, pokazało mi kilka transakcji z 2014 roku i zaczęła się synchronizacja. Powinienem poczekać aż się skończy czy jak? Nie zależy mi na wypłacie tego teraz, po prostu chciałbym wiedzieć ile tam tego mam dokładnie.
Jestem ciekaw co zrobić, może ten stary komp trzeba do sieci podłączyć?
1. Robię kopię wallet.dat nr 1 z coinami
2. Kupuję dodatkowe coiny (używam starego walleta)
3. Robię kopię wallet.dat nr 2 - już także z nowymi coinami
4. Odzyskuję w Twój sposób coiny przy użyciu walleta