Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 4
@zdalny_robol: pracuje w firmie głównie robiącej rzeczy z drewna i stali do ogrodu. Zeszły rok to wzrost o 40% sprzedaży. Ludzie z nudów ja furlough zaczęli zajmować się swoimi ogródkami.
Poza sprzedażą tego w UK, wysyłamy to do USA i Francji. Wszędzie sprzedaż wzrosła.
Aktualnie firma jest w najbardziej busy okresie w trzydziestoletnim okresie istnienia.
Dużo będzie firm, które urosły w kryzysie. I może sytuacja wygląda tak, że urosło ich wystarczająco
@gonzo91: @zdalny_robol: @kamilek98PL:
Do tego raporty bankowe mowia ze ludzie maja ogromne oszczednosci, zgromadzone podczas pandemii.

According to a study by AA Financial Services, 85 per cent of UK adults have spent less during lockdown. The average Brit has saved (per month) £49 a month on petrol, £57 by not going to pubs or restaurants, £53 by not going to shops, and significant savings in other areas, totalling £617
@mielonkazdzika Ja pracuję w firmie związanej z cyberbezpieczenstwem i produkcja i sprzedaż nam podczas lockdownów poszła sporo do góry, UK może świetnie śmigać na produkcji objętej własnością intelektualną (dlatego też takie harde ulgi na R&D wprowadzili). Moim zdaniem rząd ma naprawdę dobry pomysł na długofalową konkurencyjność na rynku światowym.
pracuje w firmie głównie robiącej rzeczy z drewna i stali do ogrodu. Zeszły rok to wzrost o 40% sprzedaży. Ludzie z nudów ja furlough zaczęli zajmować się swoimi ogródkami.

@gonzo91: Ale wiesz że to WYJĄTEK? Rezultat tego że NIE MOGĄ robić innych rzeczy?

Fast foody take out też nie mogą z zamówieniami wyrobić, ale jednocześnie cala branża restauracyjna leży na glebie.
I tak to wygląda w skali gospodarki.
Na jedną branżę
@kamilek98PL Wszystkie zarobki #!$%@? bo nadal nie dogoniły tych z 2008, kryzys z Ameryki był w Ameryce bardziej dramatyczny, ale też wydaje się wyszli z niego lepiej. Widziałem dyskusję że zarobki w USA już dawno zostawiły w tyle brytyjskie, a kiedyś było odwrotnie. Przy czym tam jest chyba większe rozwarstwienie, nie?
@kamilek98PL: @kwiatosz: Nie wiem nie powiem wam w tej kwestii bo moja specjalność to sektor służby zdrowia, szpitale ale i tu widzę patologie jak zatrudnianie sprzątaczek na takich samych stawkach jak recepcjonistki czy admini tam gdzie jest problem z retencją staffu - co do ogólnych zarobków na pewno UK nie jest już tak konkurencyjna jak dawniej, co nie oznacza że nie da się dalej godnie żyć i zarabiać. Na pewno