Aktywne Wpisy
wfyokyga +129
Kto pamięta plusuje!
Co ciekawe twórcy mieli stworzyć z tego portalu coś na wzór polskiego spotify ale temat upadł.
Wiem, bo sam pracowałem przy tym projekcie.
Co ciekawe twórcy mieli stworzyć z tego portalu coś na wzór polskiego spotify ale temat upadł.
Wiem, bo sam pracowałem przy tym projekcie.
Felixu_enjoyer +11
Jestem debilem. Przez wszystkie lata szkolne byłem kluchą, między granicą nadwagi a otyłości, nie przepadałem za wysiłkiem fizycznym i byłem, delikatnie mówiąc, w nie najlepszej formie. 6 lat temu, w wieku 25 lat nauczyłem się trenować, zrzuciłem sadło, osiągnąłem formę co najmniej przeciętnego człowieka w moim wieku, prawie widziałem mięśnie brzucha. Stwierdziłem, że to jest #!$%@? warte, a najbardziej w życiu kocham #!$%@?ć. Przestałem się ruszać, zaprzepaściłem, to co osiągnąłem, jestem w
Pare miesiecy temu mowiono ze gospodarla UK wroci w ciagu czterech lat do poziomu z przed pandemii. Teraz sa prognozy ze wroci w ciagu roku.
#uk #gospodarka #europa #ekonomia
Poza sprzedażą tego w UK, wysyłamy to do USA i Francji. Wszędzie sprzedaż wzrosła.
Aktualnie firma jest w najbardziej busy okresie w trzydziestoletnim okresie istnienia.
Dużo będzie firm, które urosły w kryzysie. I może sytuacja wygląda tak, że urosło ich wystarczająco
Do tego raporty bankowe mowia ze ludzie maja ogromne oszczednosci, zgromadzone podczas pandemii.
According to a study by AA Financial Services, 85 per cent of UK adults have spent less during lockdown. The average Brit has saved (per month) £49 a month on petrol, £57 by not going to pubs or restaurants, £53 by not going to shops, and significant savings in other areas, totalling £617
@gonzo91: Ale wiesz że to WYJĄTEK? Rezultat tego że NIE MOGĄ robić innych rzeczy?
Fast foody take out też nie mogą z zamówieniami wyrobić, ale jednocześnie cala branża restauracyjna leży na glebie.
I tak to wygląda w skali gospodarki.
Na jedną branżę
@MarianoaItaliano: @kwiatosz: umnie firma kupuje maszyne za £120k bo 20k dostaje od rzadu, a na reszte ma dostac 100% zwrotu z podatku. Czyli dostajemy maszyne zadarmo w ramach innowacyjnosci czy cos w tym stylu.
Wiec nawet produkcja sie rozwija.
@mielonkazdzika: A to też słyszałem o tych grantach, u ojca w warsztacie szef za to kupił osprzęt do obsługi technicznej elektryków, bo coraz więcej tego na drogach, tata na jakieś szkolenie ma iść bo mi mówił.
@KedzioRRz: grubo ( ͡€ ͜ʖ ͡€)
@MarianoaItaliano Rozliczanie na godziny zawsze lepsze w stawkach, koleżanka pielęgniarka miała £40 na godzinę, no ale nie miała gwarantowanych godzin, tylko w razie potrzeby.