Aktywne Wpisy
wjtk123 +316
Przypatrzcie się dobrze temu aktowi frustracji egzaltowanych estetów, którym przeszkadza zwykła dziecięca, nieszkodliwa aktywność. Wraz ze wzrostem liczby bezdzietnych, takich smutnych frustratów będzie w Polsce coraz więcej.
#polska #dzieci #natalizm #patologiazmiasta
#polska #dzieci #natalizm #patologiazmiasta
Megasuper +194
Odpaliłem więc #autodesk #inventor i zabrałem się za #projektowanie nowego elektrycznego motocykla
Jeszcze kilka szczegółów i zlecam ramę na produkcję :)
założenia:
- 25kW
- 400Nm +
- 100kmh Vmax
- 120 - 150 km zasięgu
- max 100 kg
- jak się da to homologację spróbuję zrobić
#chwalesie #motocykle #motoryzacja #pojazdyelektryczne
Komentarz usunięty przez autora
@idomeneo 250W to do rowerów a to już nie rower ;)
@swecy_mje_plendzo: Prawdopodobnie w Polsce Ci się nie uda. Ale słyszałem że w Czechach i Niemczech łatwo rejestrować samy.
@swecy_mje_plendzo: Ta twoja konstrukcja robiona od początku to potężne przedsięwzięcie.
Nie lepiej kupić KTM-a LC4 640-690 w wersji supermoto lub Diuka 690 z zajechanymi silnikami. I wtedy zostawiasz górną część ramy dolną część dorabiasz i tworzysz taką by oplatała baterię i silnik.
Baterie przecież i tak się robi z paluszków a jej opakowanie
Jeden projekt już zrobiłem ( #kcrmonsterbike ) i sprawdza się póki co, teraz pora nieco zwiększyć kaliber ;)
@swecy_mje_plendzo: Nie zrobisz sprzętu w 100% samemu.
Bo przecież główkę ramy weźmiesz od jakiegoś motocykla. Sztyce i półki też od jakiegoś.
lagi koło i hamulce też od jakiegoś, tylny amortyzator też od czegoś weźmiesz.
Kierownicę tez
Półki, główka sterowa, piasty, to akurat sam zrobię, a resztę wezmę z pitbike mrf bo tanio i na ta wagę w zupełności wystarczy ;)
Dzięki za wsparcie
Komentarz usunięty przez autora
@idomeneo: No wiesz naoglądałem się youtube.