Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@olito: kiedyś z pracy zamówiliśmy przed 11.00 DHL żeby odebrał paczke od dostawcy z Mediolanu i nastepnego dnia bylo w Słupsku
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@olito: ponad 10 lat temu paczka nadana po południu z pod granicy Białoruskiej następnego dnia była w Krakowie do odbioru ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@olito: srak, ukraińcy w nocy n--------i paczkami na sortowni bo ukr kierownik podkręcił taśmę by z---------a 120km/h to i paczki z----------ą z prędkością dźwięku (albo w sumie z prędkością p-----------a pacczki do kosza sortowniczego)
  • Odpowiedz
Czesto jest tak, że sprzedawca, u ktorego robicie zakupy, lub firma logistyczna, korzystajaca z uslug firmy kurierskiej pakuje sobie paczki na tira (lub 30) zorganizowanego przez firmę kurierską. Tir jedzie prosto do sortowni, gdzie paczka skanowana jest po raz pierwszy. Z centralnej Polski w 7h dojedzie na rano praktycznie wszedzie. To nie tak, ze Pan Janusz sprzedawca ma firmę obok paczkomatu i nosi paczki do późnej nocy, albo jest z kurierem na
  • Odpowiedz
@olito
To jest nic firma w Poznaniu kupuje paczkę 189 szt pampersów- ja wwa - i około 18 , zaraz dostaje smsa ze dostawa od 20 do 22 dzis xD ok mowie coś im się posrało ale ale 21:30 puk puk dobry wieczór mam pampersy dla srajdola xD kompletne zdzwiko, potem się okazało że pod wwa maja duży magazyn logistyczny xD
  • Odpowiedz
@Sephria: DHL ma niezłe tempo z międzynarodowymi. W tamtym roku miałem firmową przesyłkę z Nowego Jorku do Warszawy jakimś Overnight Express - nadana w piątek wieczorem polskiego czasu, w sobotę po 10 rano obudziłem się jak kurier zadzwonił do drzwi z paczką.
Do tej pory nie ogarniam jak oni to zrobili, kurier odebrał od nadawcy i od razu wsiadł w samolot? Jakieś autobusy popodstawiali, czy co? ( ͡° ͜
  • Odpowiedz