Wpis z mikrobloga

@olito: U mnie ostatnio nawet nie podjechał.
Tylko info na infolinii że 2x zostawił awizo.
Tacy oszuści.
Trochę wcześniej miałem zwrot towaru, bo sprzedawca za dużo gratów dał, więc wygenerował kuriera z inpostu.
Dzwonię na infolinię po tygodniu, kiedy podjedzie.
Otrzymałem info,że skoro nie podjechał, to już nie podjedzie. Pytam dlaczego, to usłyszałem, że to normalne i mam nadać pocztą to mi kasę zwrócą.
W końcu dorwałem kuriera u sąsiada, podjechał
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@olito: ja zamówiłem raz o 20 z x-kom części do komputera. Kurier UPS był z samego rana następnego dnia.
Oni chyba już w samym magazynie xkom sortują te paczki i jadą na gotowo.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@olito: zewnętrzny, automatyczny, albo pracujący w nocy magazyn. Często gość nadzorujący sklep internetowy nie widzi produktu na oczy.
  • Odpowiedz
  • 3
@Banicjusz to nie ma praktycznie znaczenia skąd paczka jedzie. Główne znaczenie ma to czy kurier odbiera bezpośrednio od sklepu (to wtedy masz praktycznie zawsze na następny dzień) czy sklep nadaje w Paczkomacie (wtedy dodaj 1 dzień bo kurier tą paczkę dopiero na następny dzień odbierze z maszyny).

W przypadku opa mają pewnie magazyn obok sortowni i dostarczyli paczki zanim wyjachały tiry z sortowni.
  • Odpowiedz
@olito: W Chinach podobno paczki doręczają kurierzy jeszcze tego samego dnia, działa to trochę podobnie do ubereats, zamawiasz, a za godzinę przywożą. Także nigdy nie jest tak, żeby nie mogło być lepiej ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
JAK????

@olito: najwazniejsze zeby paczka trafila do oddzialu przed wyjazdem transportu do sortowni. Pozniej juz z gorki. Mozliwe ze sprzedawca ma zaprzyjazdionego kuriera, ktory mial nocna zmiane w oddziale i po prostu zaniosl przesylke :D
  • Odpowiedz
Zbieg okoliczności. Może mieli mało zamówień i udało się je wczoraj spakować przed przyjazdem kuriera, który jeszcze zdążył z twoja paczką na terminal przed zamknięciem. Później trochę szczęścia i paczuszka już jest w terminalu docelowym, rano wydana do doręczenia.
  • Odpowiedz