Aktywne Wpisy
hacerking +249
Dobra, czas na wyznania, bo co chwilę jestem atakowany, że żebrakiem. Nie wstydzę się tego, lecz ja dzięki wsparciom choć przez jedną j----ą chwilę czuję się normalny i mogę sobie pozwolić na takie rzeczy jak MC, hottodga itp.
Pewnie zawsze już będę nosił swój krzyż, lecz to ja k---a przeżyłem śmierć siostry, to ja musiałem chodzić w g---o ubraniach, przeżyć j----ą biedę, to mi rodzina odmawiała psychiatry, bo będzie to w papierach.
Śmierć
Pewnie zawsze już będę nosił swój krzyż, lecz to ja k---a przeżyłem śmierć siostry, to ja musiałem chodzić w g---o ubraniach, przeżyć j----ą biedę, to mi rodzina odmawiała psychiatry, bo będzie to w papierach.
Śmierć
Piotrek7231 +73
#mecz #stadionowejedzenie #pilkanozna #jedzenie #ligagrecka
Koupes (smażone na głębokim tłuszczu mielone mięso z cebulą) Ethnikos Achna 3 euro (13.04pln)
Koupes (smażone na głębokim tłuszczu mielone mięso z cebulą) Ethnikos Achna 3 euro (13.04pln)
Ocena
- 1 49.3% (451)
- 2 5.1% (47)
- 3 4.3% (39)
- 4 4.9% (45)
- 5 36.4% (333)
jak w cv mam zaawansowana znajomość ms excel to do której kategorii wpisać w formularzu pracodawcy? do dobrej czy biegłej?
Potrafię korzystać z wielu zaawansowanych funkcji, tworzyć proste dashboardy w excelu i (w power bi), korzystać z power query, solvera, formatowania warunkowego, filtrowania zaawansowanego, tabel przestawnych i wiele innych.
Jeszce mnie denerwuje formularz doświadczenie zawodowe. Co w przypadku gdy jestem po studiach, posiadam rozległą wiedzę na dany temat a nie mam ,,doświadczenia zawodowego'' wpisywać brak doświadczenia czy do roku/dwóch? Jak rozmawiałem z osobami z tych branż to mogę powiedzieć, że mają o wiele mniejszą wiedzę na temat tej branży, a jakoś pracę znaleźli
Biegła znajomość excela to dla mnie przede wszystkich umiejętność wyciągania wniosków i obróbka danych. To jest w sumie tylko narzędzie do przetwarzania jednym danych w inne.
Niestety bardzo często podczas rekrutacji wychodzi, że osoba wpisująca wiedzę zaawansowaną, wie gdzie dana funkcja się znajduje potrafi powiedzieć jak działa, ale nie ma kompletnie pojęcia kiedy i jak jej użyć.
@HerbacianyLolek:
Zapewne biegłe korzystanie z PQ i power BI można do tego zaliczyć (ja akurat tych narzędzi nie znam, to nie jestem w stanie tego ocenić). Skala jest czteropunktowa i brakuje na niej "mistrz". Nawet podstawowa znajomość VBA może bardzo często ułatwić pracę, ale nie wiem, czy akurat dany pracodawca będzie tego wymagał,
zadanie 2 mam chwilowe zaćmienie, ale pewnie bym dał radę jak bym sobie w chwilę przypomniał
1. Oczywiście najłatwiej wyświetlić równanie linii trendu na wykresie, ale czasem to równanie jest potrzebne do dalszych obliczeń i przepisywanie z wykresu nie jest rozwiązaniem optymalnym, zwłaszcza, że
a) współczynniki wielomianu dowolnego stopnia (również inne typy linii trendu) można wyliczyć za pomocą pojedynczej formuły (REGLINP/LINEST).
b) solver + znajomość metody najmniejszych kwadratów + metoda GRG
2. Tu też wystarczy bardzo popularna formuła - PODAJ.POZYCJĘ/MATCH + zakres warunków z pustym