Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
#leagueoflegends

Jak zarabiać Blue Essence do kupna bohaterów?

Jedyny sposób jaki znam to pierwsza wygrana dnia za 50 BE.

Jeśli jakiś champion kosztuje np. 6300 BE, to dopiero po 126 dniach (4 miesiące) się tyle zarobi. I to zakładając że gra się codziennie i każdego dnia przynajmniej raz się wygra (a często jest tak, że kilka gier pod rząd się wygrywa lub kilka przegrywa). Czyli w praktyce po kilku miesiącach.

Wiem, że są kapsuły z bohaterami i shardami można taniej kupić. Ale mam stare konto ze 110 lvl i długo trwa wbicie kolejnego. No i dużo szczęścia trzeba, żeby wypadło akurat to co chcemy.
  • 14
  • Odpowiedz
@mk321: W ogole ten system kupowania championów w lolu to gowno, na swoim koncie mam 100k be i wszystkie championy, ale gdyby nie to, to nawet bym nie myślał o grze. Przeciez to trzeba z dwa lata pewnie grac, żeby wszystkich odblokować.
  • Odpowiedz
  • 0
@Mega_Smieszek: skąd te skrzynki się biorą? Bo kluczy za honor mam dużo. Skrzynek kilka miałem, ale nie wiem skąd. Bo kapsuły to przy wbiciu levela (a levele za exp z gier).

Czy rankingowe coś w tym pomagają? Bo tylko normale gram.
  • Odpowiedz
@mk321 za każdy lvl dostajesz skrzynki. Bohaterowie których juz mam, zawsze sprzedaje. Dodatkowo pierwsza wygrana dnia. Masz też różne misje od czasu do czasu gdzie też można kilka koła wynieść bez kupowania przepustki. Kapsuły za honor tak samo. Ja mam chyba 220lvl i miesięcznie wbijam 3-4lvle- przy ok. 3-4 grach dziennie. Dużo zależy od szczęścia jakie championy wypadają z kapsuł
  • Odpowiedz
@mk321: A skrzynki masz za s-, s, s+. Na każdym championie możesz dostać jedna skrzynkę, na przykład, zagrasz Zedem na S to dostajesz skrzynkę ale do konca sezonu już nie możesz dostać na nim.
  • Odpowiedz
  • 0
@mk321: ja zakladam nowe konta i tam kupuje nowe czempy. Minus taki ze ranking nie zostaje ale to nie problem bo nigdy nie bylem zainteresowany gra powyzej diamenta, a diament jak sie chce to mozna wbic na kazdym koncie
  • Odpowiedz
@damian-twoj-stary: Nie no, jak się bardzo uprzesz to dałoby się to zrobić nawet w rok. Jak wróciłem pod koniec 2019 do gry, to miałem jakieś 40% postaci(wszystkie starsze, głównie tańsze), gdzieś do lipca udało mi się wszystko uzupełnić. Z eventów shardy, w miarę codzienne zbijanie first wina, wymienianie shardów na postacie + kilka skrzynek których specjalnie nie zbierałem i mam z jakieś 30 kluczy, a też by pomogły.
  • Odpowiedz
no chyba najbardziej realny sposob to wlasnie przepustki.

Za 50 pkt jest losowy czemp.

Ludzie normalnie na jednej przepustce potrafia wygrindowac 2000 punktów czyli 40 czempów za jeden event, wiadomo sa powtorzenia czesc sie wywali ale nie ma lepszej opcji jesli nie chcesz skakac po nowych kontach i miec wszystko na jednym.

@mk321:
  • Odpowiedz