Wpis z mikrobloga

wykop.pl, czy to prawda że #kreatyna powoduje #lysienie? bo coś tam coś tam testosteron DHT wypadnie wlosuw. chciałem sobie zacząć brać żeby moje pompeczki i drążek dały jakiś dodatkowy efekt, choćby minimalny, ale jak mają mi przez to zacząć wypadać włosy, to nie interesuje mnie taki deal
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@powodzenia
Też takie opinie słyszałem. Żarłem tego dużo, zakola się powiększyły w ostatnich miesiącach, ale nigdy tych kropek ze sobą nie połączyłem. Dopiero później przeczytałem o tej kreatynie. Ciężko powiedzieć jak duży ma to wpływ ale może coś w tym być.
Jak jesteś świadomy, że jest szansa że kreatyna wpłynie na włosy to śmiało ciśnij i po prostu zerknij czasem czy ich stan sie nie pogarsza.
  • Odpowiedz
@powodzenia: Kreatyna często jest ostatecznym kopnięciem leżącego. Jak masz wysokie DHT, gen łysienia i jeszcze do tego np włosy nie są mega gęste z natury, to jest spora szansa, ze kreatyna, która podnosi mocno DHT, pogorszy/przyspieszy twoje łysienie. Mój kolega ma NW0 w wieku 24 lat i mega gęste włosy, często jadł krete i nic, u mnie największe uderzenia wypadania włosów zbiegły się z cyklami. Poza nimi leciały, ale znacznie
  • Odpowiedz
@Gusmag: No tutaj nie ma jakichś wielkich wydarzeń, po prostu kreatyna podnosi DHT bardzo mocno, także jeśli bez niej dzieje się źle, to z nią masz po prostu p------------e XD
  • Odpowiedz
@powodzenia: Dorian, jem krete od 7 lat, w ostatnich miesiącach zauważyłem, ze trochę więcej włosów mi wypada niż zwykle. Hmmm... może k---a dlatego, ze kończę 30 lat? Wnioski pozostawiam tobie
  • Odpowiedz
@Warrior_97: MI włosy zaczęły bardziej lecieć 2 lata temu jak zacząłem ostro ćwiczyć i brać kreatyne. Według mnie po prostu zwiększone jest testo/dht przez treningi + kreatyna i bez redukcji dht właśnie przyśpiesza łysienie. Sama w sobie może nie zwiększa tych hormonów ale w połączeniu z wysiłkiem fizycznym jest jak jest i kto jest podatny na tę chorobę dostaje w efekcie przyśpieszoną utratę włosów
  • Odpowiedz