Wpis z mikrobloga

@temp16: To jest jak najbardziej możliwe. Mam nadzieję że jednak nie... zjazd może być faktycznie dotlkiwy ale minimów z lutego nie dotkniemy, nawet się do nich nie zbliżymy. Więc spoko. Tylko czekać. Na tym polega inwestowanie :)
  • Odpowiedz
@temp16: Zastanawiam się ile jeszcze będzie takich stymulantów. W końcu tu nie chodzi tylko o odbudowanie gospodarki ale też i o utrzymanie hegemonii USA. No i dobrym skutkiem tego wszystkiego będzie też częściowa odbudowa klasy średniej w USA. Myślę że możemy spodziewać się wyścigu na innowacyjność na skalę wyścigu kosmicznego a do tego będą potrzebne potężne pieniądze. Pieniądze będą z długów i dodruku, bo z powierza nie wezmą. Szykują się
  • Odpowiedz
@temp16: sytuacja się zaognia. To nie będzie trwało wiecznie że coś zagraża pozycji USA. Albo pozbędą się konkurencji albo wygrają. Chiny mają miejsce dla USA w nowym świecie jako rynek zbytu i kraj bez innowacji. Myślę że Amerykanie nie widą siebie w takiej przyszłości. Dla Polski lepiej żeby USA wygrało ten konflikt, wtedy przestali byśmy być krajem drugiej kategorii. Stali byśmy się ich pierwszym militarnym bastionem. Jeśli wygrają Chiny to
  • Odpowiedz