Wpis z mikrobloga

#spispowszechny #kosciol #ateizm #religia #neuropa

Myślę, że rok 2021 to dobra okazja, żeby w spisie powszechnym dać znać państwu, jak wielu ludzi odpłynęło od Kościoła. Jeszcze do nie dawna miałem do polskiego katolicyzmu stosunek neutralno-życzliwy, tzn. byłem niewierzący, ale nie krytykowałem zbyt Kościoła, nie licząc oczywiście kwestii pedofilii. Od kilku lat mam bardziej wyostrzone poglądy i cieszę się, że będę mógł to zadeklarować oficjalnie.
  • 9
Ja się dopisuje w spisie do Ewangelicko-augsburskiego. Żona należy do KEA i dość często chodzę z nią na niedzielne spotkania zboru i wooow. Same pozytywy: pastor nigdy nie gadał o polityce, ciekawie prowadzone nabożeństwa prowadzące do refleksji, pastor ma żonę i dzieci więc nie odbija mu jak Księciowi z KK co żony i dzieci nie ma a innych poucza jak mają żyć ¯_(ツ)_/¯, spowiadasz się Bogu, a nie księdzu czy pastorowi -
@markhausen: Ja od jakiegoś czasu słucham nabożeństw na YT z tego kościoła, z Warszawy. Niemal wszystko na plus... Co mnie osobiście bardzo, ale to bardzo smuci, bo to daje mi ogląd jak w KK się źle dzieje. (,)
Myślę, że rok 2021 to dobra okazja, żeby w spisie powszechnym dać znać państwu, jak wielu ludzi odpłynęło od Kościoła.

@bloger_klasyczny: ... państwo rucha cię w dupę na podatkach i we wszystkich innych możliwych dziedzinach życia a ty będziesz dawać znać, jakby kogokolwiek to interesowało, że odszedłeś od kościoła ... no ja #!$%@?&e xDDDDDDD