Aktywne Wpisy
Krole +6
Wpadłem na ten materiał YT i pod koniec sprawdziłem ile wydałem kasy na Steam i O: K---A
BTW ile wydaliście na gry w Steam?
jak sprawdzić: Pomoc - Pomoc techniczna Steam - moje konto - Dane powiązane z Twoim kontem Steam - Wykorzystane środki zewnętrzne
#gry #pcmasterrace #steam #komputery
BTW ile wydaliście na gry w Steam?
jak sprawdzić: Pomoc - Pomoc techniczna Steam - moje konto - Dane powiązane z Twoim kontem Steam - Wykorzystane środki zewnętrzne
#gry #pcmasterrace #steam #komputery
b0dyload +74
Otworzylem laptopa bo cos glosno chodzil.. Ja j---e :O jakbym oglądał Diune
Troll jak troll ale spotkałem się już z tym kretynizmem u znajomych wege.
I jeżeli ktoś tak poważnie myśli to trochę rzeczywistości:
Gdyby z dnia na dzień zlikwidować przemysł mięsny to wszystkie zwierzęta hodowlane zostałyby zabite i zutylizowane. Dlaczego? Z punktu widzenia człowieka, nie możemy sobie pozwolić na ich istnienie ze względu na ślad węglowy jeżeli nie zyskujemy w ten sposób żywności (i innych rzeczy pochodzenia zwierzęcego) i nikt bez zysku by się nimi nie zajmował - to jest chyba oczywiste. Z punktu "widzenia" środowiska moglibyśmy przyspieszyć wielkie wymieranie do absurdalnych rozmiarów wypuszczając je na wolność, zabijając znacznie więcej zwierząt (i roślin ale to już szczegół w tym kontekście)pośrednio.
Fajna empatyczna krótkowzroczność.
#przemysleniazdupy #wegetarianizm
Bezsensowny wysryw i urojenia wegetariańskie? Tak. Identycznie jak twój post z wyimaginowanym problemem.
Uogólniając - żadna osoba jedząca
Już pomijając hipokryzję komentarza.
Cały czas chodzi mi o to, że nie jedzenie mięsa to żadna pomoc, a znęcanie się nad kotem w imię ideałów to bzdura, bo nie ma to wpływu na cierpienie zwierząt hodowlanych (które rzadko cierpią w ogóle) na bardzo ekstremalnym przykładzie.
Czemu wykopki nie czytają tylko widzą to
@DennoRT czy ty w ogóle czytasz co piszesz? xD rzeczywiście zwierzęta hodowlane mają cudowne życie, tylko pozazdrościć, zero cierpienia i problemów
Do tego jest to coraz bardziej opłacalne, zwyczajnie dużo więcej zarobisz na dobrej jakości żywności niż byle czym byle jak najwięcej. Średnia cena mięsa jest niska tak czy siak i zwyczaje ludzi