Dobra , p------e Zainspirowany najlepszymi wykopkowymi trejderami tagu giełda tj @Czachaaa , @Jamniki2 , oraz @burglar postanowiłem że kończę z kasynem na #gme i zamykam pozycję na stracie jakieś 1.8k i kończę ze spekulacja za większość portfela Czytając moja mądra książkę stwierdziłem że taki leszcz jak ja nie ma szans wygrać z rynkiem, oraz że mimo że idzie dobrze przez pewien czas hossy ( chociaż teraz mamy spadkowzrosty czyli tzw szrongi) to w końcu w--------m się zapewne przez własną chciwość i powiększanie pozycji. Myślę że taki robak jak ja nie może kilkuletnio wygrywać z rynkiem spekulacyjnie i lepiej jest coś w--------c na długi termin i mieć w------e na spadkowzrosty. Taka rozkmina oczywiście naszła mnie przy kupie, na chłopski rozum , zupełnie jak @Czachaaa i jej się zamierzam trzymać Dodam, że bitcoina również trzymam długoterminowo i on na razie, przy taktyce dca , najbardziej dał zarobić , także zamierzam również dokładać do moich pozycji na giełdzie miesięcznie jakieś grosze, z możliwością modyfikacji niezłych trądow
Zamierzam również śledzić tag i patrzeć jak się sprawy mają, ale liczę że moja psychika wytrzyma q-------e we własny portfel i nie sprawdzanie go codziennie ( na bitku taki poziom udało mi się osiągnąć ) Idzie lato, ja chcę zbudować formę a nie patrzeć się w wykresy i cyferki.
Co do gme to pewnie się mylę, ale mam źle przeczucia co do tego i ani trochę nie wierzę w nierealne wyceny z tagu
Chciałbym zainwestować w kilka stabilnych etf oraz kilka stabilnych spółek jak i również jakieś xpeng oraz nio wrzucić ( nio już mam po 66$ xD ) ale też parę pennystocks za jakieś 5% portfolio
Za jakiś czas postaram się zrobić update jak to idzie, i liczę na fajny eksperyment taki paroletni żeby było się czym pochwalić ( ͡°͜ʖ͡°)
@gosciu82: Przecież GME to inwestycja długoterminowa. Kupujesz i czekasz na squeeza. Nie musisz ciągle patrzeć na cyferki, wystarczy raz dziennie zerknąć czy squeeze się nie zaczął :D
@dnasstorm: kilka etfow w to też wchodzi. Generalnie będę dokładał do tego co jakiś miesiąc trochę kasy i będę patrzył jak się to rozwija w większym wymiarze czasowym - ale możliwe że coś będę dokładał/wywalał. Wkoncu zamierzam trochę nabierać wiedzy więc punkt odniesienia będzie się różnił
@dnasstorm: @Burglar: @cr_7: @Czachaaa: @Jamniki2: @zasko_da_gama: jeszcze chciałbym powiedzieć, że od połowy stycznia do dziś gdy sprzedałem gme mam zysk na całości ok 60%. Także jak na 2 miesiące i bycie nowym uważam to za fajny wynik. Grałem też za względnie niewielki kapitał
@gosciu82: jest spora różnica, bo ja robiąc bota uczę się lepiej programować co daje mi lepsze perspektywy na bliższą przyszłość czyli pumpy i dalszą czyli kiedy już zostanę programistą 15k a ty dalej będziesz tylko szydził z ludzi na wykopie
Zainspirowany najlepszymi wykopkowymi trejderami tagu giełda tj @Czachaaa , @Jamniki2 , oraz @burglar postanowiłem że kończę z kasynem na #gme i zamykam pozycję na stracie jakieś 1.8k i kończę ze spekulacja za większość portfela
Czytając moja mądra książkę stwierdziłem że taki leszcz jak ja nie ma szans wygrać z rynkiem, oraz że mimo że idzie dobrze przez pewien czas hossy ( chociaż teraz mamy spadkowzrosty czyli tzw szrongi) to w końcu w--------m się zapewne przez własną chciwość i powiększanie pozycji. Myślę że taki robak jak ja nie może kilkuletnio wygrywać z rynkiem spekulacyjnie i lepiej jest coś w--------c na długi termin i mieć w------e na spadkowzrosty.
Taka rozkmina oczywiście naszła mnie przy kupie, na chłopski rozum , zupełnie jak @Czachaaa i jej się zamierzam trzymać
Dodam, że bitcoina również trzymam długoterminowo i on na razie, przy taktyce dca , najbardziej dał zarobić , także zamierzam również dokładać do moich pozycji na giełdzie miesięcznie jakieś grosze, z możliwością modyfikacji niezłych trądow
Zamierzam również śledzić tag i patrzeć jak się sprawy mają, ale liczę że moja psychika wytrzyma q-------e we własny portfel i nie sprawdzanie go codziennie ( na bitku taki poziom udało mi się osiągnąć )
Idzie lato, ja chcę zbudować formę a nie patrzeć się w wykresy i cyferki.
Co do gme to pewnie się mylę, ale mam źle przeczucia co do tego i ani trochę nie wierzę w nierealne wyceny z tagu
Chciałbym zainwestować w kilka stabilnych etf oraz kilka stabilnych spółek jak i również jakieś xpeng oraz nio wrzucić ( nio już mam po 66$ xD ) ale też parę pennystocks za jakieś 5% portfolio
Za jakiś czas postaram się zrobić update jak to idzie, i liczę na fajny eksperyment taki paroletni żeby było się czym pochwalić ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#gielda
Komentarz usunięty przez moderatora
Ale powodzenia, obyś wybrał dobre spolki
-Mind over Markets (i ewentualnie Markets in Profile)
-Trades about to happen
Generalnie będę dokładał do tego co jakiś miesiąc trochę kasy i będę patrzył jak się to rozwija w większym wymiarze czasowym - ale możliwe że coś będę dokładał/wywalał. Wkoncu zamierzam trochę nabierać wiedzy więc punkt odniesienia będzie się różnił
@gosciu82: No mam heh
Komentarz usunięty przez autora