Wpis z mikrobloga

#pcmasterrace #pc #nvidia #intel #gry #msfs

https://www.youtube.com/watch?v=A1I_wyi8hzY

Tak o to chodzi mi gierka na moim kompie (I7 8700K + MSI RTX 2080 Super + 16GB RAM) w ustawieniach high - co najlepsze, między ultra a low nie ma praktycznie żadnej różnicy w FPS. Widziałem, że jest kilka osób, które mimo mocnego kompa mają taki problem jak ja.. a ludzie, którzy mają o wiele gorszy sprzęt mogą grać z zadowalającoą liczbą fps ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • 23
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Dominias: Trzeba ręcznie pogrzebać w ustawieniach - niektóre parametry wpływają znacząco inne prawie wcale. Plus drivery mają znaczenie (na pewno w VR, na zwykłym ekranie nie wiem. Cały czas najlepsze są 457.31 albo 456.7, czy jakoś tak. Poszukaj na forum oficjalnym - jest pare wątków z rozpisanymi ustawieniami.
  • Odpowiedz
  • 0
@ampcode tylko kurde u mnie problem jest taki, że nawet jak dam na ultra low ustawienia to i tak mam lipę z FPS.. Nie wiem co może być przyczyną... czy monitor 240hz ma jakiś wpływ na to?
  • Odpowiedz
@Dominias: Ludzie grają na 2080s z tego co kojarzę (ale poczytaj na forum). Ja gram na i7 6700, 3090 i 32GB RAM, ale reverb ma większe wymagania, no i mam sporo ustawień na maksa ;)
  • Odpowiedz
  • 0
Ja nie wiem czy 2080s nie ma za mało pamięci, nawet 1080ti ma więcej.. No i 16GB ram w kompie to też może trochę mało na tę gre.. Ale kurde czy na tyle mało żeby mieć 2-3fpsy?!
@ampcode
  • Odpowiedz