Wpis z mikrobloga

@dziecielinapala: No uważam, że taka prawda. Dopóki nie zarabiam wraz z partnerką po 5-6 netto to trudno będzie dać dziecku dobry start. Sam wychowałem się w rodzinie, która nie miała za bardzo pieniędzy i nie chce, aby moje dziecko było na to skazane. Nie wiem jak ty, ale ja nie znam 18 latka (chyba wtedy miałem coś koło tego), który zarabia w miarę normalne pieniądze. Nie wiem jak Ty, ale
  • Odpowiedz
@dziecielinapala: Nadal nie chce mi się wierzyć, że osoba w biurze zarabia mniej niż ludzie na produkcji. Oczywiście są wyjątki jak np. mechatronicy/serwisanci/ekipa ratunkowa w fabryce, którzy zarabiają dobre pieniądze bo znają się na parku maszynowym i w razie W zapierdzielają i naprawiają, ale to jest mały wyjątek. Niezależnie gdzie pracowałem/pracowali moi znajomi to biuro zawsze zarabiało więcej.
  • Odpowiedz
  • 0
@sabuliga PW, produkcja opakowań i procesy poligraficzne.

Pracuje w fabryce pod Warszawą. Zajmuje się organizacja produkcji, prowadzenie porannego meetingu i rozliczanie zespołu/nadzór podczas zmiany. Praca 8-16 lub czasem 6-14. 4 dni w tygodniu, służbowy laptop, telefon i zwrot kosztów paliwowych (dojeżdżam 50 km w jedna stronę)
  • Odpowiedz