Wpis z mikrobloga

@TheBedThatEats: To zależy czy się ubezpieczyłeś zawczasu od następstw nieszczęśliwych wypadków. Jeśli tak to koszty rekonwalescencji pokrywa ubezpieczyciel, jeśli nie, to cóż, kto za to odpowiada poza tobą?
Ewentualnie kwestia dogadania się z pracodawcą - jak on traktuje takie kwestie. Może być wyrozumiały, a może być dupkiem, tylko jeśli będzie zbyt wielkim dupkiem to nikt nie będzie chciał u niego pracować.
Simple as dat.

Demonizujesz i podciągasz to do jakiejś abstrakcji.
W
  • Odpowiedz
@seicel: a na kogo twoim zdaniem powinien głosować ktoś kto dobrze zarabia i nie chce płacić coraz większych podatków na 500plus, 14 emeryture czy czy darmowa antykoncepcję dla kobiet?
  • Odpowiedz
@seicel: Też się złapałam na głosowanie na Konfederację „bo gospodarka”. Oni żadnych gospodarczych postulatów nie wprowadzają w życie, to przynęta na wolnościowców zmęczonych rozdawnictwem. Dobra taktyka, nałapać z każdej strony, ogarnięci od nas odejdą a resztę się powoli zradykalizuje
  • Odpowiedz
@seicel: ej, ale jakby się tak zastanowić, to prawo oparte o dekalog ma bardzo dużo sensu. Pomijając trzy pierwsze przykazania, które odnoszą się stricte do Boga, to reszta jest zwykłymi regułami współżycia w społeczeństwie :D
  • Odpowiedz
@seicel: Glosowalem na konfe kilka razy. Ale to co zobaczylem po przekroczeniu progu mnie powalilo. Z wolnosci gospodarczej z odrobina konserwatyzmu. Zrobil sie zamordyzm bez wolnosci bo nie maja szans nic pokazac w tej kwestii. Nigdy wiecej szkoda nerwow na ten twor.
  • Odpowiedz
  • 0
@gardzenarodowcami To jest każdego człowieka indywidualna sprawa. Ja Dalej będę głosował i co nie mogę ? Ojej teraz wszyscy płaczą , że zamordyzm proponują to ja się k---a pytam a co wam pis , po, lewica i inne wariaty proponują ?Zamordyzm to już macie i to na masową skale .Banda czworga nie chce niczego zmienić i taka jest prawda..
  • Odpowiedz
@seicel: definiowanie wolności tylko i wyłącznie przez to, co oferują partie lewicowe równocześnie przemilczając inne nieciekawe dodatki. Gratulacje, złoty goebbels
  • Odpowiedz
@seicel: Raczej za 500+ i bony bo wyborcu PISU (i poniekąd Konpederacji) lubią darmowe pieniążki za nic i podsycanie atmosfery wrogości, podejrzeń, spisku, poczucia winy i antyintellektualizmu. Wyborca Konfy to taki Pisowiec któremu nie udało się wejść do koryta i gospodarczy lewak który nawet nie wie że jest lewakiem. Wystarczy poglądaniec nieco TV ''patriotycznych'' żeby zauważyć że Konfederacja nas zdradziła już na starcie.To jest taka sama zgraja cwaniaczków jak Pisie
  • Odpowiedz
@seicel: Nie popieram konfederacji, ALE to jedyna partia, która jawnie upomina się o wolność przy wprowadzaniu bezprawnych ograniczeń ze strony rządu, jedyna, które nie promuje paniki i podporządkowania wszystkiego covidowi. Jedyna partia konsekwentnie głosująca przeciwko podwyżkom podatków. To są dla mnie ważniejsze rzeczy niż aborcja dotycząca 1000 kobiet rocznie z wadami płodów. Oczywiście, wolałbym partię w pełni wolnościową: gospodarczo i w kwestii obyczajowych/osobistych. Narodowcami gardzę. Ale nie aż tak jak
  • Odpowiedz