Aktywne Wpisy
mirko_anonim +42
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Chłop pracuje fizycznie, ale dostał propozycję awansu. Przejście z "fizycznego" na "umysłowego" (stanowisko kierownicze). Były pewne wymagania i warunki, które chłop spełnił po krótkim przyuczeniu.
Niestety w trakcie wprowadzania na nowe stanowisko zaczęło się pojawiać coraz więcej nowych problemów i spraw, z którymi chłop w ogóle by nie chciał mieć do czynienia. Na zasadzie "żaden awans i żadna podwyżka nie przekona mnie do tego, żeby na co dzień zajmować
Chłop pracuje fizycznie, ale dostał propozycję awansu. Przejście z "fizycznego" na "umysłowego" (stanowisko kierownicze). Były pewne wymagania i warunki, które chłop spełnił po krótkim przyuczeniu.
Niestety w trakcie wprowadzania na nowe stanowisko zaczęło się pojawiać coraz więcej nowych problemów i spraw, z którymi chłop w ogóle by nie chciał mieć do czynienia. Na zasadzie "żaden awans i żadna podwyżka nie przekona mnie do tego, żeby na co dzień zajmować
7ujMejster +190
@Wszywek: Nie bank, ale xtb ma to czego szukasz, tzn brak prowizji i darmowe konto. Prawnie środki chronione chyba tak samo jak w banku, ale niech mnie ktoś poprawi :D
akcje tak samo chronione, jak w innych polskich DM
pieniądze tak samo chronione, jak w innych polskich DM, ale gorzej niż w bankach
W takim mBanku za zakup zagraniczny min. 19zl od transakcji prowizja
Jeśli chcesz inwestować w USA, to lepiej załóż sobie w xtb dodatkowe konto w USD. Wpłacaj tam dolary za pośrednictwem Revolut + paypal. Unikniesz opłat za przewalutowanie transakcji.
W XTB minimalna wartość transakcji to 500 zł / 100 dolarów / 100 euro.